≫ 

Nema više specifičnog glasa s "vetrovite Karaburme": Preminuo Milan Anđić

Poznati novinar i sportski reporter Radio Beograda preminuo u 74. godini

  • 2
Milan Anđić, sportski novinar Radio Beograda

Printskrin: YouTube/Sputnjik Srbija

Dugogodišnji novinar i sportski reporter Radio Beograda Milan Anđić preminuo u je 74. godini. Bio je prepoznatljiv po prenosima fudbalskih utakmica, posebno onim sa "vetrovite Karaburme" kako je voleo da se javlja slušaocima dok je pratio OFK Beograd.

Bio je jedan od novinara koji su radili u vreme najveće popularnosti emisije "Vreme sporta i razonode", javljajući se sa stadiona širom stare Jugoslavije. Anđić je rođen u Gacku 1948. godine, a diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Za vreme studija novinarsku karijeru započeo je u listu "Student", krajem šezdesetih godina, da bi 1972. godine, posle konkursa došao u Radio Beograd. Kratko vreme radio je u privrednoj rubrici, a zatim do penzionisanja u Sportskoj redakciji Prvog programa.

Od 1996. do 2000. godine bio je urednik rubrike. Bio je prepoznatljiv po prenosima fudbalskih utakmica, jedan od novinara koji su radili u vreme najveće popularnosti emisije "Vreme sporta i razonode", javljajući se sa stadiona širom SFRJ.

Anđić je bio reporter specifičnog stila i glasa, komentator sa stavom i čistom, preciznom rečenicom. Izveštavao je sa brojnih domaćih i međunarodnih takmičenja prateći fudbal, boks, rukomet i biciklizam. Više od decenije izveštavao je sa Biciklističke trke Kroz Jugoslaviju. Pratio je brojna evropska i svetska prvenstva u rukometu.

Vreme i mesto sahrane Milana Anđića biće saopšteni naknadno.

Video: Hvala mu na veri, daleko je završnica Lige konferencija: Stanojević pred Gent odgovorio Mitru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    21. oktobar 2021 | 00:35

    Jordan Ivanovic Partizan,Marko Markovic C.Zvezda,Milan Andjic Ofk Beograd,Dejan Patakovic studio,cuvena ekipa radio emisije"Vreme sporta i razonode"...hvala vam za svaki komentar,svaku utakmicu i svaki aforizam koji ste nam godinama pustali u"etar"

  • Kakav deda takav unuk

    21. oktobar 2021 | 01:50

    Dobro poznati glasovi, Milan Anđić, Jordan Ivanović i ostala stara garda,bolji prenosi dok slušaš nego sad kad gledaš

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA