≫ 

"Dobrodošli u Dansku, bez droge, oružja, pijanih i nasilja": Policija na ćirilici upozorila Delije

Proglas policije u Herningu deli se srpskim navijačima po kafićima

  • 7
Danska policija  Delije

Foto: James Marsh/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia, Telegraf

Fudbaleri Crvene zvezde od 18.45 u Danskoj igraju bitan meč u Ligi Evrope protiv Mitjilanda. Crveno-beli bi pobedom otvorili vrata evropskog proleća, a Srbiji doneli važne bodove u bici za direktno mesto u Ligi šampiona.

Očekuje se da na MCH areni u Herningu bude oko 8.000 navijača, od čega organizatori očekuju između 1.000 i 1.500 navijača Zvezde, koji su prevashodno ssrpski gastarbajteri iz Danske ili iz okolnih zemalja.

Na ulicama ovog Danskog grada, kako saznaje Telegraf sa lica mesta, mogu se sporadično videti fanovi Zvezde, koji se opuštaju pred meč uz piće po kafićima.

A tamo dobijaju proglas danske policije, koji je odštampan na srpskom, na ćirilici, koji je namenjen isključivo navijačima Zvezde.

Telegraf je došao u posed ovog proglasa, kojim je policija poželela dobrodošlicu navijačima crveno-belih, ali ih je u istom i upozorila šta neće tolerisati.

- Danska policija želi dobrodošlicu svim navijačima Crvene zvezde u Dansku i grad Herning. Policija u Danskoj želi da se utakmice odvijaju bez incidenata i da navijači imaju ugođaj i doživljaj takmičenja. Iz tog razloga, policija se zalaže da uputi i pomogne navijačima pre i u toku utakmice. Policiju ćete videti u fluorescentnim prslucima. Ako su vam potrebna uputstva ili pomoć u toku boravka van stadiona, njima se možete obratiti. Policija očekuje da ćete pratiti njihova upustva, savete ili naredbe - stoji u obaveštenju, u kojem su i mapa samog stadiona, kao i gde su ulazi i posebni sektori.

Takođe, policija je u proglasu ostavila i mapu grada uz oznake gde su stadion i železnička stanica.

Ipak, najveći akcenat stavljen je na ključna upozorenja policije na šta navijači treba da obrate pažnju. Tu se navodi da se neće tolerisati nasilno ponašanje, pijanstvo, posedovanje i korišćenje droge, pirotehnike, posedovanje oružja. Navedeno je i kakve kazne navijači mogu da očekuju, ukoliko prekrše zakon i neka od ovih pravila.

Pogledajte u galeriji i kako izgleda proglas danske policije za navijače Zvezde.

Video: Haos na ulicama Berna, Delije učestvovale u tuči, bilo i pucnjave!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strinka

    21. oktobar 2021 | 14:19

    Pustite oruzje i naselje nego jel ima kod vas tendera?

  • Zaro

    21. oktobar 2021 | 17:21

    A nisu dodali cuvajte decu o 0-13godine, pedofilija je normalna stvar. Zlostavljanje dece je EU prihvatljivo.

  • CH

    21. oktobar 2021 | 15:06

    Kako bi vas Terzić doveo u red.Da malo radite za njega,kao mi glupi Srbi zadnjih par godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA