≫ 

Novi huliganski pir u Francuskoj, meč kasnio sat vremena zbog "piro-bombardovanja" terena

Šta se ovo dešava u Ligi 1?

  • 0
sent etjen huligani

Foto: twitter/GFFN

Utakmica 11. kola francuskog šampionata između Sent Etjena i Anžea u kašnjenju je sat vremena zbog vandalskog ponašanja navijača domaćeg tima.

Sa udarne tribine Sent Etjenovih pristalica desetak minuta pre početka meča na teren je bačen veliki broj baklji čiji je dim potpuno prekrio gotovo pola terena. Sudije nisu imale kud nego da povuku igrače sa terena pošto nije bilo uslova da meč krene. Usledio je prekid od sat vremena.

Situacija se zaoštrila, navijači su bili raspoloženi da nastave svoj pir, pa je policija bila u pripravnosti da reaguje. Preko razglasa navijači su bili oopmenuti da će biti izbačeni sa tribine, a meč neće biti ni odigran, ako se divljanje nastavi, pa se situacija polako smirivala.

Čitav odred do zuba naoružanih pripadnika javngo reda je bio spreman da interveniše u slučaju novih nemira na kritičnom delu stadiona.

 

Navijački neredi ovakvih razmera gotovo da su postali normalnost u Francuskoj ove sezone, jer obo što se desilo u petak uveče u Sent-Etjenu samo je jedna u nizu incidenata u režiji ultrasa nekog tamošnjeg kluba na samom stadionu.

Liga 1 će ponovo morati da izirče sankcije zbog ovakvog ponašanja.

Video: Jagoda pod nožem, Velika Albanija i terorista Skerdilaj Lagimi: Bolesna provokacija huligana Tirane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA