Bivši igrač Zvezde (42) dao gol u derbiju 5. lige, Hajduk igra istorijsku sezonu

Purke Stojanović i Aleksandar Jovanović pogađali za 10/10 Lionaca u prvenstvu

  • 0
Hajduk Lion Foto: M. Marić / Telegraf.rs

Video: Goreo je Lion za Putu i Hajduk: Spektakularna bakljada u derbiju 5. lige Srbije

Svesni smo da Prva beogradska liga nije takmičenje koje privlači veliku pažnju javnosti, pogotovo što je u pitanju peti rang , ali daleko od toga da ista ne obiluje zanimljivim partijama kao što je slučaj u derbiju 10. kola između Hajduka sa Liona i Dunava.

Četiri boda više na kontu Belih golubova pred ovaj meč, bila je jasna uvertira šta nas je u nedelju očekivalo na Lionu koji je u matine terminu bio mesto na kom se pokazalo da fudbal nije samo biznis i da se “tamo negde” lopta juri i za svoj gušt.

Dokaz za ti su i nekadasnji fudbaleri Crvene zvezde, Brazilac Fabio da Silva i Nenad Purke Stojanović, koji sada nastupaju za Hajduk. Prvi je standardan član odbrane, dok drugi nosi kapitensku traku i dao je prvi gol u trijumfu domaćina rezultatom 2:1. Drugi je delo Aleksandra Jovanovića koji se u drugom poluvremenu pobrinuo da Hajduk zadrzi perfektan niz kakav nije viđen u novijoj istoriji - 10 pobeda u prvenstvu i tri u kupu na 13 mečeva ove sezone.

Sezone koja je tužno pocela za Hajduk, jer im je početkom jula preminuo prvi čovek kluba Ljubomir Puta Popović. Upravo u njegovu čast tim sa Liona igra ove sezone i juriša u pobede.

-Nemojte ni da izlazite, biće 3:0 čim počnete - bio je uzvik domaćih navijača prilikom izlaska fudbalera na teren.

Tri gola, nisu viđena, ali jeste jedan u redovima gostujućeg tima koji je, ruku na srce, imao svojih prilika u prvih 45. minuta.

Zagrejali su golmana Stevića već u uvodnih 15. minuta sa dva ne toliko opasna šuta, dok su u 18. mogli do vođstva. Međutim, jedan od igrača Dunava bio je “kratak” na drugoj stativi.

Bašanović je dva minuta kasnije mogao da se proslavi na drugoj strani, pogotovo što je Dunav preuzeo inicijativu.

Sa tribina je stigla podrška za Hajduk, kao i za nekadašnjeg igrača Zvezde, Nenada Purketa Stojanovića.

-‘Ajde Purke, majstore!

Slučajno ili ne, ali neko na tribinama kao da je osetio Purketov momenat. Kapiten Hajduka je u 28. minutu odlično skočio i glavom, na asistenciju Kuzmića iz slobodnjaka, pogodio mrezžu Dunava. Erupcija oduševljenja na Lionu, kao i samog Stojanovića koji je emotivno proslavio gol.

Hajduk Lion Foto: M. Marić / Telegraf.rs

Kao što smo i rekli, Purke nije jedini bivši igrac Zvezde u redovima Hajduka, jer odbranom je komandovao Brazilac, Fabio Da Silva koji je od 2005. do 2007. bio član crveno-belih.

U paru sa Todorovićem ostavio je dobar utisak, mada bi obojica trebalo da plate ručak golmanu Steviću, koji je u 38. ispravio nepažnju cele odbrane i zaustavio je zicer.

Stević nije mogao ništa da učini početkom drugog poluvremena, kada je Dunav izjednačio, ali već dva ili tri minuta kasnije Jovanović je vratio prednost koja je ostala do kraja.

Mogao je rezultat sa se promeni, Ivanović je promašio zicer za Hajduk posle kornera, dok su i gosti vršili pritisak kako bi došli makar do boda. Nisu uspeli i teško će do kraja stići Hajduk u borbi za ulazak u Zonu s obzirom na to da Beli golubovi imaju sedam bodova više na svom kontu.

Video: Savršena kontra Spartaka za 2:0: Nikolić opet pogodio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA