≫ 

Antonio "očerupao" Pevce: Vest Hem zagospodario u gradskom derbiju, slavio i Lester

Nastavak golgeterske serije sjajnog napadača Čekićara

  • 0
Vest Hem, Antonio Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Vest Hema su se nakon manje krize vratili na pravi put. Sa druge strane, Totenhem je taman nakon što je vezao dve pobede ponovo "propao" u kandže poraza. Zaslužan za to bio je moćni Mihail Antonio, koji je postigao šesti gol na devetoj utakmici u Premijer ligi ove sezone i tako vratio Čekićare na mesto koje vodi u Ligu šampiona - 1:0 (0:0).

Nije to bila prelepa utakmica za gledanje. Umeli su ranije fudbaleri Vest Hema i Totenhema da nam podare pravu goleadu, ali ovoga puta to nije bio slučaj. Važnost susreta uticao je na to da i jedni i drugi budu stegnuti.

Totenhem je u 12. minutu utakmice tražio penal od Pola Tirnija, ovaj se konsultovao sa VAR sobom, potom je i sam pogledao snimak starta, ali je na kraju presudio da ne dosudi kazneni udarac za goste. Pored toga, u prvih 45 minuta videli smo samo još šanse za Tomaša Součeka, te Harija Kejna, ali su one završile pored gola.

Da nije bilo jednog kornera u 72. minutu sa leve strane, koji je izveo Aron Kresvel, ovog popodneva ne bismo ni videli gol na Olimpijskom stadionu. Ipak, lopta je pala u srce peterca, tu je bio Antonio, a on u takvim situacijama jednostavno ne greši.

Vest Hem je znalački sačuvao prednost i došao do 17. boda u sezoni i time skočio na četvrto mesto. Sa druge strane, interesantno je da Totenhem "zaobilazi" nerešene ishode, jer još nema nijedan, pa sa pet pobeda iz devet kola sada zauzima šesto mesto.

Lester - Brentford Foto: Tanjug / AP

U manjem padu forme je ekipa Brentforda, koja na domaćem terenu nije uspela da dođe do bodova protiv Lestera, koji se na poluvremenu suočio sa povredom Džejmija Vardija, koji je morao da izađe sa terena. U njegovom odsustvu su "žurku" napravili Juri Tilemans i Džejms Medison za velika tri boda - 1:2 (0:1).

Povele su Lisice pravom golčinom Tilemansa već u 14. minutu. Lopta mu je sela na odbitak na nekih 20 metara, a fudbaler Lestera je "zapalio" mrežu domaćih.

Ona je bila na snazi sve do 60. minuta kada je uspeo da je poništi Matijas Jorensen. Skočio je fantastično na centaršut njegovog imenjaka Jensena i glavom je uspeo da kruniše inicijativu Brentforda.

Međutim, domaći su još jednom do kraja poklekli. Patson Daka je ponovo pokazao klasu, nakon svoja četiri gola sredinom nedelje na gostovanju Spartaku, ovoga puta je asistirao za Džejmsa Medisona, koji nije imao problema da vrati Lisice u vođstvo i postavi konačan rezultat.

Ovo je Lesteru bila četvrta utakmica bez poraza, pa sada sa 14 bodova zauzima deveto mesto, dok je Brentford "propao" na 12. mesto sa 12 bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Navijači Partizana slave i titulu u Bačkoj Topoli posle pobede nad TSC-om

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA