≫ 

Ben prekinuo mučenje Zvezde na Marakani, Nišlije pale bez ispaljenog metka

Crveno-beli zabeležili minimalnu, ali očekivanu pobedu...

  • 44

Crvena zvezda je upisala novu pobedu u Superligi i tako smanjila zaostatak za Partizanom na pet bodova (uz meč manje). Radnički iz Niša predstavljao je samo jači trening šampionu Srbije koji je deveti put vezano uzeo meru Nišlijama na Marakani - 1:0.

Od prvog do poslednjeg minuta dominirao je samo jedan tim. Odavno je u Superligi postalo samo pitanje trenutka kada će Zvezda ili Parizan otvoriti bunker protivnika, pa se pobede i bodovi na tabeli samo gomilaju, a sezona ide, pa ide.

Zvezda je dominirala u prvih 45 minuta i falio joj je samo gol pa da utisak bude potpun. Imali su crveno-beli 13 udaraca na gol, 6 u okvir gola, 7 izvedenih kornera, ali bez rešenja za iskusnog Damira Kahrimana, koji je odlično čuvao mrežu Nišlija u prvih 45 minuta.

FK Crvena zvezda - FK Radnički Niš

Foto: MN Press

Sa istim snagama Zvezda je ušla i u nastavak, ali mnogo agrsivnije i angažovanije. Posle pokušaja Falka, pa Ivanića sa distance usledio je trenutak odluke. Falko je proigrao Dionija iz sredine, a Francuz sa levog krila idealno poslužio Bena za četvrti pogodak u sezoni i pobedu Crvene zvezde.

Sve pre tog gola, kao i posle njega bilo je traćenje vremena. Radnički jedva da je zapretio ozbiljno za 90 minuta, kao da je došao samo da "odradi" ovo kolo bez plana i cilja, dok je Zvezda ponovo ispoljila staru boljku - neefikasnost.

Posle 63 odsto poseda, 23 udaraca i samo jednog gola, Zvezda je ipak ispunila misiju i cilj. Pobeda se piše, razlika za Parizanom je smanjena i to je to.

Crveno-bele za tri dana (27. oktobra) očekuje zaostali meč sa Radnikom u Surdulici i imaće šansu da se vrate na -2 u odnosu na večitog rivala. Eventualnom pobedom dodatno bi podgrejali borbu za jesenju titulu koja će se evidento voditi do poslednjeg kola.

Crvena zvezda - Radnički Niš 1:0 (0:0)

 

Strelac: Ben u 52. minutu.

CRVENA ZVEZDA (4-4-2): Borjan - Gajić, Pankov, Dragović, Rodić - Falko, Stanić, Krstičić, Ivanić - Ben, Dioni.

RADNIČKI NIŠ (4-2-3-1): Kahriman - Aksentijević, Stevanović, Vujadinović, Stanković - Pejović, Kovačević - Duronjić, Mitrović, Mićibuči - Škrbić.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Video: Zvezdino dete presudilo Kolubari

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobari

    24. oktobar 2021 | 20:54

    SUDENJE, KAO I UVEK PO UKUSU LJUBIMICE!!!

  • stevan

    24. oktobar 2021 | 21:01

    Gde smeju da ispale metak,namestaljka bila jos u najavi,bar jeda pogodak,a ovi samo da se brane,bez ispaljenog metka,i sve jasno kao dan🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️

  • Порука за Делије

    24. oktobar 2021 | 19:41

    Знате ли да се ломи да ли ће албански боксери да наступају у сред Београда под заставом тзв Косова? Ако то прође знате шта нам је чинити.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA