≫ 

Grobari ne pamte ovakve tabele: Partizan opet dominira, prvi je u svim sportovima!

Crno-beli za sada imaju godinu iz snova u ekipnim sportovima u muškoj konkurenciji

  • 39
JSD Partizan Poster 2018 i 2021

Ovako je izgledalo krajem 2018. godine; Ilustracija: Nikola Jovanović

Navijači Partizana imali su iza sebe nekoliko teških godina kada su uspesi njihovog kluba u svim sportovima u pitanju, a posebno teška situacija bila je krajem 2018. godine, kada su fudbaleri bili treći, košarkaši peti, odbojkaši sedmi, rukometaši treći, a vaterpolo klub bio na ivici gašenja, bez rešenog pitanja bazena i bez tople vode u njemu.

Danas je situacija dijametralno suprotna, a na današnji dan, sve Partizanove sekcije pet glavnih sportova u muškoj konkurenciji trenutno su prve ili na deobi prvog mesta na tabelama.

Crno-beli opet dominiraju u svim sportovima i do kraja sezone će se, kako sada stvari stoje, boriti za titulu u pet glavnih ekipnih sportova.

JSD Partizan Poster 2018 i 2021

Ovako izgleda situacija danas; Ilustracija: Nikola Jovanović

Fudbaleri Partizana trenutno drže prvo mesto na tabeli Superlige, a raspored im ide na ruku, jer do kraja polusezone samo jednom idu van Beograda, kada gostuju Metalcu 11. decembra, dok sve ostale mečeve Superlige igraju kod kuće, izuzev gostovanja Voždovcu.

Klub vodi Aleksandar Stanojević, koji je miljenik Grobara još iz perioda pre 11 godina, tim se ozbiljno pojačao, ima i trenutno najboljeg strelca Evrope u Rikardu, pa deluje da će bitka za titulu sa Zvezdom posle pet godina konačno biti uzbudljiva kao nekada.

I košarkaški klub se digao iz pepela, pošto je nakon očajne sezone na klupu seo Željko Obradović, najtrofejniji trener Evrope i legenda kluba. Stvorio je moćan tim a uneo je i pozitivnu energiju oko kluba, koji je počeo sezonu na sjajan način i trenutno je prvi na tabeli ABA lige sa pet pobeda i jedini je tim koji do sada nema poraz.

Takođe je Partizan bio uspešan i na startu Evrokupa, gde je savladao Hamburg na gostovanju u prvom kolu.

Ako se KK Partizan digao iz pepela, šta onda reći za VK Partizan, koji je donedavno molio za nekoliko hiljada dinara pomoći, koji je bio na ivici gašenja i bez tople vode u bazenu. Došlo je do promena u klubu u koji su kao članovi upravnog odbora došli Filip Filipović, Milan Aleksić i Stefan Mitrović, koji takođe i igra za crno-bele i predvodi novu generaciju Partizana.

Trenutno je Partizan na deobi prvog mesta sa Novim Beogradom, koji ima bolju gol razliku. Međutim, Partizan još nije igrao protiv tri najteža protivnika - Novog Beograda, Zvezde i Radničkog iz Kragujevca, pa je pitanje koliko je trenutno ovo prvo mesto realno.

Rukometni klub Partizan trenutno je prvi na tabeli B Arhus lige i ima svih pet pobeda iz isto toliko mečeva uz gol razliku +57. Samo još Vojvodina, koja je u grupi A Arhus lige ima maksimalan skor od pet pobeda bez poraza, uz gol razliku +54.

Odbojkaški klub Partizan se posle ispadanja u drugu ligu pre nekoliko sezona sada vratio u punom sjaju. Legendarni Bojan Janić kao trener radi odličan posao, a nedavno su savladali Crvenu zvezdu u večitom derbiju i sada su sa skorom 3:1 na deobi prvog mesta sa Zvezdom, koja ima bolji set količnik, ali i poraz u međusobnom duelu.

Video: Navijači Partizana slave s igračima posle pobede nad TSC-om: Titula, titula...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Da se zna

    26. oktobar 2021 | 12:16

    Veliko hvala našem predsedniku Aleksandru Vučiću jer bez njega to ne bi uspeli! ❤️❤️❤️

  • Partizan I niko drugi

    26. oktobar 2021 | 13:12

    To se ranije zvalo vazduh, zemlja, Voda. I, samo Jos jedan dokaz da mutanti ne mogu sa institucijom. Na sve nacine su pokusali da nas uniste mutant ima, ali izlazimo samo jaci I bolji. Ziveo Partizan!

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽🏀🏊🎾🏅🏐

    26. oktobar 2021 | 12:34

    Пелцовали их али дејство траје док прођу избори, због мира у јсд....а онда поново у подрум

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA