≫ 

Đavoli masovno dele ovaj letak pred Zvezdu: "Bastion zdravog razuma protiv sektašenja"

Vraća se posle nekoliko godina staro rivalstvo

  • 26
Crveni Đavoli, FK Radnički Kragujevac Foto: MN Press, Instagram.com/crvenidjavoli_1989

Gostovanje Crvene zvezde po pravilu je veliki praznik fudbala bilo gde u Srbiji, a Kragujevac se već danima priprema za dolazak šampiona Srbije, a posebno u tome prednjače najvatreniji navijači kluba sa stadiona Čika Dača, popularni Crveni đavoli.

Meč između Radničkog iz Kragujevca i Zvezde na programu je u nedelju od 13.30 u okviru 15. kola Superlige. Biće ovo prvo gostovanje Zvezde u Kragujevcu još od 2014. godine, jer je Radnički te sezone ispao iz najvišeg ranga i sve do ove sezone se nije vratio u elitu.

Ipak, rivalstvo između dve navijačke grupe nastavljeno je, iako klubovi nisu imali susrete, pa je tako pre nekoliko godina grupa Delija na jednom turniru u Kragujevcu upaka na tribine Čika Dače i otela glavnu zastavu Crvenih đavola, koju su kasnije spalili na prvoj sledećoj utakmici na Marakani.

Otuda i ne čudi što Đavoli žele da se pokažu posle novog gostovanja Zvezde i dolaska Delija na Čika Daču posle sedam godina.

Oni najavljuju okupljanje na dan utakmice u nedelju od 11.30, a takođe masovno dele i letak u kojem ističu koliko su ponosni na svoj grad, Šumadiju, velikane iz Kragujevca poput Vojvode Radomira Putnika, a nisu propustili ni da isprozivaju rivala, pa tako na kraju pozivaju stanovnike Kragujevca da odaberu stranu sledećim rečima:

- Bastion zdravog razuma protiv sektašenja. Sam izaberi kojoj ćeš se strani prikloniti, ponosni Kragujevčani znaju gde su!

Crveni Đavoli, FK Radnički Kragujevac Foto: Instagram.com/crvenidjavoli_1989

Video: Zvezda je velika, idemo dalje! : Stanković nije pognuo glavu posle poraza

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дража

    29. oktobar 2021 | 17:29

    Рекоше Срби који се зову "црвени ђаволи"!

  • Neki Tamo

    29. oktobar 2021 | 17:17

    Bolje bi vam bilo da čuvate zastave!

  • *

    29. oktobar 2021 | 18:25

    Da dodjete svi uredno podšišani, dolazi vam svetski šampion, zna se red.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA