≫ 

Zvezda rutinski kroz Šumadiju, "pala" trojka kao od šale, Katai stavio tačku

Praznik fudbala na "Čika Dači" protekao u dominaciji šampiona

  • 56
FK Novi Pazar, FK Crvena zvezda Foto: ATA Images

Zvezda se vratila na pobednički kurs, a Šumadija je bila idealno mesto za tako nešto jer se Radnički danas pokazao kao sasvim nedorastao rival šampionu. Rutinskih 3:0 za tim Dejana Stankovića koji opet punim gasom hvata zalet ka Partizanu, a pre toga, ka narednom evropskom rivalu Midtjilandu.

Beograđani su u perfektnom ambijentu "Čika Dače" posle prvog poluvremena imali 2:0 preko Ivanića i Pavkova, a 3:0 već u 48. minutu preko Kataija.

Tu je bio i "kraj" meča po pitanju pobednika, ni do tada se to pitanje nije postavljalo, ali je treći pogodak "ubio" i utakmicu, i ritam, totalno je oborio puls igre obe ekipe.

Radničkom je ovo bio četvrti uzastopni poraz.

U duelu Davida i Golijata bilo je samo pitanje trenutka kada će meč otići na samo jednu stranu. Kragujevčani su tek u povoju meča parirali, Varjačić je igrao sa dosta elana, bili su čak i opasniji sa dve polušanse, a sve posle toga bila je čista demonstracija pune kontrole utakmice Beograđana.

Nije bilo šansi gostiju u talasima, no i pored toga bilo je vidljivo da se samo jedan pita za sve danas po idealnom vremenu u Kragujevcu.

Gol, koji je bio samo pitanje vremena, viđen je u 18. minutu, uz sreću kao saveznika na strani Zvezde. Ivanić je šutirao negde malo od linije kaznenog prostora, pogodio Milanovića, lopta je promenila pravac i završila u mreži 18-godišnjeg Ognjena Lukuća.

Kao što je bilo pitanje vremena kada će gledaoci videti prvi, takav utisak se stekao i za drugi gol - on je stigao u jeku Zvezdine inicijative u smiraj prvog poluvremena. Rodić je sebi upisao još jednu asistenciju ove sezone, a Pavkov još jedan gol glavom u svom stilu, onako kako najbolje ume.

Drugi pogodak Zvezde je praktično rešio sve dileme oko pobednika, jer je osećaj svih na stadionu bio takav da Kragujevčani ne bi dali gol da se meč igrao do sutra. Zvezda je trećim pogotkom "ubila" utakmicu i učinila je prilično negledljivom tridesetak minuta.

Stankovića posebno može da raduje činjenica da je strelac gola kojim je stavljena tačka bio povratnik u tim Katai. Pogodio je Zvezdin kreator igre sam ugao gola, kao na treningu, sa mnogo rutine, stavio tačku na prijatno popodne u Kragujevcu.

Radnički 1923 - Crvena zvezda 0:3

(Ivanić 18, Pavkov 45+1, Katai 48)

Stadion Čika Dača Kragujevac Foto: Telegraf.rs

Utakmica u Kragujevcu imala je žestoku uvertiru na ulicama grada gde je došlo do okršaja pristalcia dva kluba i intervencije jakih snaga policije.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegrafr.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Papilon

    31. oktobar 2021 | 15:46

    Sve cestitke Areni sto je ponovo uspela da stavi prenos utakmice na kanal koji nema 90% Srbije. Sada sacekajte mesec-dva i kada svi uvedu te kanale vi izmislite ponovo neke nove i tako u krug. Jedinstveni ste u svetu, imate 11 kanala Arene a niti jedan ne radi normalno bez seckanja, CESTITAMO OD SRCA.

  • dok

    31. oktobar 2021 | 12:49

    Dva najbolja igraca radnickog na klupi, sve je jasno ko mora da dobije utakmicu i zasto navijaci ne idu na stadione.

  • Sve ludo

    31. oktobar 2021 | 15:21

    Zivkovic top igrac....... Za Mladenovac.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA