≫ 

Sve o meču Partizan - Čukarički: Povratak "odbeglog sina", borba za identitet i savršenu jesen

Prvi put pošto je okačio kopačke o klin miljenik grobara Saša Ilić će biti na terenu na kome je odrastao, ali u ulozi gostujućeg trenera

  • 7
saša ilić Foto: MN Press

Tri teške utaimice očekuju Partizan do nove reprezentativne pauze, a prva je na programu već večeras i to protiv Čukaričkog, koji je minulih godina od ambicioznog projekta izrastao u stabilnog i jednog od najboljih superligaša, kadrog da u svakom momentu pomrsi račune i večitima. Ovoga puta derbi kola će, pored takmičarskog i bodovnog značaja za oba tima, imati i specifičnu težinu, jer Humska će na delu ponovo videti i dočekati svog "odbeglog sina" - Sašu Ilića, kome je klub sa Banovog brda nedavno otvorio vrata trenerskog posla (klupskog, radio je u FSS pre toga), a koga navijači crno-belih i dan danas skivaju u zvezde.

Neće svakako biti svejedno ni pristalicama domaćina, niti bivšem kapitenu, sada gostujućem treneru, no, profesionalni sport ne trpi emocije, već isključivo "broji rezultat", a o tome bi, pak, Aleksandar Stanojević verovatno mogao da napiše sabrana dela.

FK Čukarički - FK Partizan Foto: MN Press

Trener lidera je već istakao da je prijateljskim odnosima sa Ilićem, sa kojim je bio i saigrač, kasnije ga i trenirao, ali da će o svemu pričati posle utakmice, što jasno navodi da od svog tima očekuje samo pobedu za potvrdu prvog mesta i mirno putovanje u Belgiju, na utamicu sa Gentom.

Telegraf vam donosi niz činjenica u vezi sa današnjim derbijem u Humskoj...

Kada se igra i ko prenosi utakmicu?

Meč između Partizana i Čukaričkog se igra od 18.30 časova u Humskoj, a direktan TV prenos je obezbeđen na Areni sport premijum 1. Cene ulaznica, koje je Partizan pustio u prodaju još pre nekoliko dana, iznose 400 dinara za jućžnu, 600 za istočnu i zapadnu tribinu stadiona crno-belih, odnosno 3.000 dinara za lože.

Ko sudi utakmicu?

Derbi kola u Humskoj poveren je arbitru Milanu Stefanoviću, a pomagaće mu Milan Mihajlović i Miloš Miškeljin. Delegat meča je Vladan Dinić.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Kada u 14 mečeva samo jednom remizirate i to protiv najvećeg takmaca za titulu, logično je da su raspoloženje i samopouzdanje tima na najvišem mogućem nivou. Trener Aleksandar Stanojević je od Partizana napravio tim koji pobeđuju čak i kada ne igra na očekivanom nivou, jer je svojim izabranicima usadio takmičarski momenat koji je minulih godina nedostajao.

Uz neosporni kvalitet, širok roster, odnosno veliki izbor rešenja, crno-beli su takođe i odlično vođeni Stanojevićevom rukom, pa je jasno da će Čukaričkom biti teško, iako domaćinj i ne blista u minulih nekoliko mečeva, da dođe do bodova na Partizanovom stadionu.

Aleksandar Stanojević Foto: Marko Jovanović

Meč sa Partizanom biće deseti Saši Iliću na klupi Čukaričkog, a u prethodnom periodu je imao "šarene" rezultate. Počelo je ubedljivom pobedom na Radničkim 1923, potom je usledio poraz od Crvene zvezde, a zatim nekoliko mečeva u kojima su "brđani" i slavili i remizirali. Ipak, čini se da je tim sa Banovog brda igrao sasvim dobro i kada nije pobeđivao, a vrhunac svega je ubedljiva pobeda nad Proleterom (6:1) u minulom kolu, koja nagoveštava da su trener i igrači konačno na istoj talasnoj dužini. Koliko mogu protiv favorita u Humskoj, pokazaće teren...

Zdravstveni bilten?

Najveći problem Partizana u ovom momentu je povreda kapitena Lazara Markovića. Vezista nije u sastavu već tri utakmice i, bez obzira što je blizu povratka, teško je verovati da će Stanojević rizikovati i uvrstiti ga u sastav na današnjoj utakmici. Još nekoliko igrača su roviti, no, oni najbitniji na koje struka računa će biti u sastavu crno-belih.

Ništa manje u mukama nije ni Saša Ilić, jer je lišen pomoći prvog napadača, inače momka Partizanove škole Đorđa Jovanovića, koji je povređen, a neće moći ni da računa na jednog od najstandardnijih igrača u timu Srđana Mijailovića zbog žutih kartona.

Glavni aduti na terenu?

Snaga postojećeg tima Partizana ogleda se u individualnom kvalitetu nekolicine fudbalera poput Rikarda, Natha, Meniga, Markovića, Jojića, te mladih Terzića i Jovića (...), Vujačića ili Saničanina posle prekida, ali pre svega u timskom radu na terenu, koji uvek iznedri pojedinca, Crno-beli imaju kvalitet da napadaju na različite načine i da, po potrebi, menjaju strategiju u toku same igre, o čemu svedoči minuli meč sa Metalcem, kada je Stanojević trostrukom izmenom u poluvremenu, praktično promenio tok utakmice i došao do pobede.

FK Čukarički Foto: FK Čukarički

Sa druge strane, Ilić je sličnog mentaliteta kao Stanojević, jer su od detinjstva vaspitavani u Partizanu po istim kodeksima. Dakle, pobeda i rezultat su važniji od svega, ali i način igre koji tim prezentuje. Mladi trener Čukaričkog ima taj peh da je tim preuzeo nedavno, nije prošao pripreme, niti ga selektirao, ali je koliko-toliko uspeo da implementira nešto što želi, uz nekoliko hrabrih rešenja u postavi. Tim sa Banovog brda igra hrabro, pokušava kroz igru da se nametne i izbaci pojedinca, a to u ovom slučaju mogu biti mladi Rakonjac, Savić. Ndiaje, Čolović, iskusni Kajević i Docić...

Šta kažu kladionice?

Kada Partizan igra na svom stadionu, kladionice vrlo često nemaju dilemu ko je favorit, čak i u međunarodnim utakmicama, a kamoli u Superligi. Tako je i pred meč sa Čukaričkim, u kome su, ako je verovati bukmejkerima crno-beli apsolutno favorit i njihova pobeda se vrednuje kvotom 1.20. Remi iznosi 5.80, a eventualno iznenađenje, pobeda gostiju se "plaća" kvotom 11.

Reč trenera

Aleksandar Stanojević (Partizan):

- Sigurno najteža utakmica u ovom ciklusu. Igramo sa ekipom koja je ubedljivo treća na tabeli, imaju stabilnost, imaju klub koji stoji iza njih i koji je duži period stabilan. To daje rezultate. Specifična je utakmica za nas, zbog legende kluba Saleta Ilića. Pozivam sve navijače da dođu da i njega pozdrave i nama da pomognu u ovom dobrom trenutku. Igramo svaka tri dana, pa moramo neke igrače da pokušamo da izrotiramo, da svi budu spremni za taj ritam. Očekujemo nešto slično kao protiv Metalca, oni su direktni, talentovani, poletni, biće dobar meč.

Saša Ilić (Čukarički):

- Partizan je fantastičan ove sezone, igra odličan fudbal, takmičarski, uz sjajno vođenje sa klupe kolege Stanojevića. Napadaju crno-beli titulu, sa pravom, s obzirom na kvalitet tima. Imaju širok roster igrača, mnoštvo pojedinaca sa ogromnim kvalitetom, uvek spremnih da jednim potezom odluče pobednika. Ipk,, uvek je moguć loš dan protivnika, ako uz to mi budemo na maksimumu, sve je moguće. Najbitnije je da igrači Čukaričkog pokažu karakter, da ne bude straha.

Očekivani sastavi

Partizan (4-2-3-1): Popović, Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević, Zdejlar, Jojić. Terzić, Menig, Natho. Rikardo

Čukarički (4-2-3-1): Petrović, Stevanović, Kovačević, Šapić, Tošić, Docić, Kovač, Savić, Kajević, Čolović, Rakonjac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Geras

    31. oktobar 2021 | 14:11

    Još jedna namestaljka.... U najavi

  • Šurda

    31. oktobar 2021 | 13:49

    Igraj te 1 to dogovoreno

  • Filip

    31. oktobar 2021 | 15:37

    "Kada Partizan igra na svom stadionu, kladionice vrlo često nemaju dilemu ko je favorit, čak i u međunarodnim utakmicama, a kamoli u Superligi" Gent to nije znao?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA