≫ 

Imperator Zlatan Ibrahimović pogubio i Murinja: Milan slavio u Rimu 7. pobedu u nizu

Rosoneri bolji od Rome u zanimljivom derbiju Serije A sa 2:1

  • 2
Zlatan Ibrahimović Foto: Tanjug / AP

Sjajna forma Milana iz nedelje u nedelju deluje sve impresivnije, a blista i Zlatan Ibrahimović čiji je spektakl u Rimu ove večeri doneo novu pobedu Rosonerima u šampionskoj trci sa Napolijem. Milan je pobedio Romu sa 2:1, i to u uzbudljivom finišu, iako je moglo da bude lako i 4-5 komada u mreži domaćina.

Kao vino je legendarni golgeter reprezentacije Švedske. Iako je odavno veteran, Zlatan je pokazao u 26. minutu zašto njegovo bogato iskustvo može da bude od koristi Pioliju u trci za titulu. Sjajno je izveo slobodan udarac iskosa po zemlji, poslao loptu pored Veretua koji je ležao na travi i matirao Rui Patrisija za 0:1.

Ovo mu je, inače, 400. ligaški gol u karijeri.

Mogao je Zlatan da završi meč i sa drugim golom u rubrici pored imena, ali je sjajna egzekucija početkom drugog poluvremena u 50. minutu propala jer je za nekoliko santimetara bio u ofsajdu. Ipak, samo nekoliko minuta kasnije Rodžer Ibanjez je oborio Ibrahimovića, a posle intervencije iz VAR sobe sudija Mareska pokazao na penal.

Siguran izvođač bio je Frank Kesi za 2:0 i veliku prednost Rosonera u 57. minutu. Bio je to pogodak koji je pokazao čuvenom Murinju šta ga čeka u ovom derbiju.

Njegov tim počeo je da igra fudbal tek od 66. minuta kada je Milan ostao sa desetoricom zbog isključenja Tea Ernandeza, ali sve što su uradili u burnom finišu bio je počasni gol El Šaravija u 93. minutu.

Tražili su Rimljani duboko u nadoknadi čak dva penala i šansu za remi, prvo zbog igranja rukom Bakajoka, zatim i zbog potencijalnog prekršaja Kjera u skoku, ali se VAR soba nije oglasila pa je milan odbranio vrednu pobedu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA