Obradović pred put u Belgiju: Partizan može sa Gentom kao sa Santa Klarom

Protiv Portugalaca je u prvom meču bilo opipavanje pulsa, pa smo u drugom pokazali pravo lice, priseća se levi bek crno-belih

  • 8
Partizan - Santa Klara

Foto: Nikola Tomić

Veruju u Partizanu da je prvi meč sa Gentom u Beogradu (1:0), bio samo posledica slabog dana tima, da će u revanšu, koji se u četvrtak igra u Belgiji (18.45, Arena sport, RTS) pokazati pravo lice i vratiti prvo mesto na tabeli grupe B Lige konferencija.

Crno-beli će u Flandriji biti dodatno pritisnuti nedaćama sa povredama, kojima "robuju" Filip Holender, Saša Zdjelar, Lazar Marković i Aleksandar Šćekić, a najveći problem je svakako izostanak trenera Aleksandra Stanojevića koji je pre dve sedmice dobio crveni karton i neće moći da vodi ekipu sa klupe.

Levi bek crno-belih Ivan Obradović, koji je tokom karijere u inostranstvu imao zavidan staž u Belgiji, veruje da Partizan može da iznenadi Gent baš kao što je u letnjim kvalifikacijama u drugom meču nadigrao i eliminisao Santa Klaru.

- Gledam na prvu utakmicu kao kada smo igrali sa Santa Klarom. Isto je i tada prvi duel bio "opipavanje pulsa", upoznavanje, Možda protiv Genta nismo odigrali u Beogradu kako bi trebalo, ali imamo novu šansu. Idemo hrabro u Belgiju, nadam se dobrom rezultatu - kaže Ivan Obradović.

Poraz Genta minulog vikenda od Uniona daje nadu Partizanu da mogu do sličnog podviga na terenu rivala.

- Imao je Gent turbulentan start sezone, ali su podigli formu posle toga, protiv nas su odigrali kako znaju. Posle pobede u Kupu izgubili su kod kuće od Uniona, koji je iznenađenje prvenstva. Sigurno je da će i Gent želeti da odigra u četvrtak što bolje, jer bi pobedom definitivno bio prvi u grupi.

Na konstataciju da se Gent i belgijski klubovi često potcenjuju u Srbiji, fudbaler napominje:

- Liga je definitivno fizički mnogo zahtevnija od naše, igrao sam tamo pet-šest sezona. Oni utakmice kao protiv nas igraju svakog vikenda. Sve su tamo dobri timovi u ligi, fizički dominantni. Gent je ekipa za respekt, bio je šampion pre dve-tri godine sa ovim trenerom. Konstantni su u Evropi. Biće zanimljiv meč, a ja se nadam da ćemo mi biti pravi i da ćemo tamo osvojiti bodove.

Upitan koliko će na tim uticati izostanak Stanojevića, koji je ipak glavna poluga ovog Partizana, nema dilemu:

- Bitna nam je podrška trenera, jer sjajno vodi utakmice, daje nam energiju koja nam je potrebna. Nedostajaće nam, ali spremićemo se i nadam se da će na kraju neće osetiti njegov izostanak - rekao je Ivan Obradović.

Video: Haos u Humskoj posle poraza: Stanojević dobio crveni karton, Marković se unosio u lice sudiji!

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA