≫ 

Najbolji dribler Superlige poručuje: Zbog bivšeg igrača Milana nosim broj 70 na dresu

Janković istovremeno očekuje da se vrati u pravi ritam, onaj sa početka sezone

  • 0
Aleksa Janković Foto: FK Čukarički

Fudbalska opservatorija CIES nedavno je izvršila istraživanje vezano za najbolje driblere sveta po nacionalnim ligama, gde prvo mesto u Superligi Srbije drži krilni napadač Čukaričkog Aleksa Janković.

Ofanzivni vezista Čukaričkog je na vrhu liste sa indeksom 5,66, iza njega u domaćem šampionatu nalaze se Aleksandar Katai (Crvena zvezda, 4,84), Miloš Pantović (Voždovac, 4,24), Mirko Ivanić (Crvena zvezda, 4,06), Đuro Zec (TSC, 3,68), Vasilije Janjić (Radnik 3,33)... dok je na ovoj poziciji praktično nasledio Veljka Birmanćevića koji je takođe svojevremeno bio član Brđana.

Ova dvojica momaka se i privatno dobro poznaju, Aleksa je pri prelasku u tabor belo-crnih upravo dobio korisne savete od Birmančevića.

- Pratim Veljkove nastupe i sada, evo večeras će u Malmeu ugostiti ekipu Čelzija u okviru Lige šampiona i sam taj podatak dovoljno govori o tome u kakvog igrača izrasta. Naravno da prijaju poređenja sa njim, ne bih imao ništa protiv da krenem istim stopama u svojoj karijeri. Ali, tek treba da se dokažem u Čukaričkom, ovo mi je prva sezona na Banovom brdu.

I upravo je na startu ove sezone Janković zablistao, posebno se to odnosi na mečeve u Evropi tokom kvalifikacija za Ligu Konferencija.

- Svi pominju taj prvi meč protiv Hamarbija i pobedu od 3:1 u Humskoj, ali smatram da je moj najbolji meč u dresu Čukaričkog protiv azerbejdžanskog Sumgaita, iako je tada na Banovom brdu bilo 0:0. Stvarno sam tada dobro igrao, kao i čitava ekipa, ali nismo imali sreće da pobedimo. Generalno, na startu sezone još uvek nisam bio toliko poznat široj fudbalskoj pub u Srbiji, nisu ljudi ni znali šta da očekuju od mene. Smatram da mogu da pružam partije kao na početku sezone, sigurno i još bolje. Imao sam peh sa povredom, sad se polako vraćam, pomažu mi saigrači, svi iz stručnog štaba, konstantno razgovaram sa šefom Sašom Ilićem – istakao je Janković.

Aleksa Janković Foto: MN Press

Otkrio je Janković i koji igrač mu je bio idol u mladosti.

- Robinjo, dok je igrao u Milanu, zbog njega i nosim broj „70“ na dresu. Uglavnom, volim da gledam brazilske igrače, dopada mi se njihov stil fudbala. Trenutno najviše gledam Nejmara i njegove driblinge.

A Janković je prema istraživanju CIES-a još uvek iza Nejmara, koji ima indeks 6,28, ali je ispred velikih fudbalskih imena. Iza sebe je ostavio, na primer, Kilijana Embapea (PSŽ, 5,33), Vinisijusa Žuniora (Real Madrid, 5,26), Felipea Andersona (Lacio, 5,07)...

Video: Ko je najbolji dribler u taboru Orlova?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA