≫ 

Superliga "plače" za ovakvim utakmicama: Spektakl u Milanovcu, pet golova, pesma Čarapana!

Sve ono što želite da vidite od fudbala stalo je u 90 i kusur minuta nadigravanja Metalca i Napretka

  • 3
napredak kruševac Foto: Arena sport

Fudbaleri Metalca i Napretka mogu "mirne duše" kućama, gosti uzdignuta čela, jer su priredili, ako ne najkvalitetniju, onda moguće najuzbudljiviju utakmicu tekuće sezone. U pitanju je odložen meč domaćeg šampionata.

Šteta je što je neko morao da uzme sve sa zelenog talona u gornjem Milanovcu, to su igrači Napetka koji su vodili 2:0, pa 3:1, na kraju grčevito sačuvali prednost i nastavili odličnu nisku rezultata - 2:3!

Za Metalac je ovo bio peti uzatopni poraz, Lazetićev tim je u ozbiljnom "slobodnom padu", sada već duboko u zoni ispadanja - na pretposlednjoj poziciji.

U "run and gun" nastupanju oba tima bolje su se snašli igrači Milana Đuričića, brzo su došli do vođstva od 2:0 (Tomić, Kerkez), malo uz pomoć svoje veštine, kombinatorike, delom i zbog nesigurnih reakcija čuvara mreže Metalca Maslarevića, momka koji je u minuloj rundi sa Partizanom "kumovao" penalu i kasnijem preokretu crno-belih.

U dve situacije na centaršut Kruševljana Maslarević se nije najbolje pozicionirao pa su gosti do 40. minuta imali obećavajućih 2:0.

Do kraja krajnje sadržajnog poluvremena viđena su još dva gola - po jedan na obe strane.

Prvo je Metalac uzvratio posle gužve u kaznenom prostoru, Krajišnik je pogodio mrežu kroz "šumu nogu" i vratio nadu domaćima da mogu do egala i eventualnog preokreta, međutim taj elan im se ugasio šokantno brzo.

Jovanovićeev gol, za 3:1, praktično je doneo Čarapanima preko potrebnu rezultatsku distancu, na kraju i pobedu.

Ovakav meč je jednostavno zaslužio da mu se desi nova neizvesnost, nju smo imali već u 49. minutu, kada je Stojić doneo Metalcu 2:3 i najavio buran nastavak meča.

Do kraja, iako su mreže mirovale na iznenađenje svih, bilo je nekoliko situacija koje su "zamirisale" na pogotke, dve izrazite gol-šanse su propustili gosti, ali ih to nije koštalo. Na kraju, slave veliku pobedu u utakmici koja je imala sve elementa fudbalskog "blokbastera".

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krle

    2. novembar 2021 | 18:52

    Dosta dobrih utakmica ove sezone, pokazatelj da nas liga raste. To nam je i potrebno jer nasa liga zauzima 12 mesto u uefa gde cemo imati pet predstavnika u Evropi, idemo jos jace i bolje...

  • Aleks@77🔴⚪️🔴

    2. novembar 2021 | 18:39

    Od 5 golova 4 iz prekida! To je ogledalo srpskog fudbala!

  • 0008034

    2. novembar 2021 | 19:59

    Kvalitet utakmice se ne meri samo brojem golova. Kada imate boraniju od golmana moze da bude i deset golova na utakmici. Dobri driblinzi, pasovi, proigravanja, sutevi, odbrane golmana ... To su parametri koji odredjuju kvalitetan sadrzaj utakmice a ne samo broj golova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA