≫ 

Slavni engleski klub prekida sve veze s kladionicama. "To uništava živote"

Bolton rešio da promeni pogled na sport

  • 1
FK Bolton

Foto: FK Bolton

Direktor Boltona Neil Hart izjavio je da klađenje uništava ljudske živote i da njegov klub prekida sve veze s kladionicama, osim onih obaveznih koje im nameće liga.

Slavni engleski klub, osnovan pre 147 godina, dugo je igrao u Premierligi, odakle je 2012. godine ispao u Čempionšip, ali nakon financijske krize 2018. godine, krenuo je tonuti i sada igra u trećoj engleskoj ligi

Iz Boltona su prošlog meseca objavili da će raskinuti sve ugovore s kladionicama i da neće sklapati nove.

Umesto toga, najavili su da će podržati sve dobrotvorne organizacije koje žele pomoći ljudima da svladaju ovisnost o klađenju.

Hart je rekao da će promovisati kladionice samo u meri koje im nameće Engleska fudbalska liga, koja ima sponzorski ugovor s kladionicom.

On je naglasio da su navijači "vrlo pozitivno" prihvatili ovu odluku kluba.

- Mi se ne oslanjamo mnogo na sponzorske ugovore od kladionica. Ova odluka osetiće se na našim kioscima, ali pronaći ćemo kreativne načine da to koristimo na drugačiji način.

- Mi čvrsto verujemo u umerenost, ali klađenje na fudbal sigurno uništava ljudske živote i Bolton želi iskazati pozitivan stav te poslati jasnu poruku za što se zalažemo - izjavio je Hart za Skaj Sports.

Video: Snimak pokušaja pljačke kladionice u Danilovgradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA