≫ 

"Dobrodošli u pakao"! Midtjiland najavio meč sa Zvezdom uz sećanje na problem sa Delijama

Nekolicina mladih igrača šampiona Danske već je bilo u prilici da oseti kako je igrati pred najvatrenijih navijačima Zvezde

  • 8
Fk Kolubara - Crvena Zvezda Foto: Nikola Tomić

Fudbaleri Midtjilanda stižu u Beograd gde će u četvrtak od 21.00 na Marakani igrati sa Zvezdom u okviru 4. kola grupe F u Ligi Evrope. Pred gostovanje na Marakani, na sajtu Midtjilanda su se prisetili gostovanja koje su omladinci ovog danskog kluba imali u Beogradu pre dve sezone, kada su igrali protiv Zvezde u omladinskoj Ligi šampiona.

Midtjiland je tada slavio sa 3:0 i raspršio je san navijača Zvezde da bi omladinci mogli do titule prvaka Evrope.

Meč je odigran na stadionu Voždovca "na krovu", gde je bilo više od 2.000 navijača. Organizovano su za ovaj meč došle i Delije, koje su napravile paklenu atmosferu gostujućim igračima, koji su dodatno podigli tenzije na ovom meču, jer su provocirali i gestikulirali posle golova koje su davali.

Tada su protiv omladinaca Zvezde igrali Oliver Sorensen i Viktor Lind, koji su sada u prvom timu. Upravo oni su bili glavni protagonisti provociranja Delija, pa se tako Sorensen posle gola uputio u pravcu Delija i stavio ruke na uši i dodatno ih razbesneo.

FK Crvena zvezda, FK Midtjiland, omladinska liga šampiona Provokacija igrača Midtjilanda prema Delijama; Printskrin: Arena sport

Midtjilandova deca očigledno nisu bila upućena koga provociraju i da to može da se završi loše po njih. Shvatili su to na kraju meča, kada je trebalo da prođu upravo kroz prolaz koji je ispod tribine gde su smeštene Delije, koje su čekale Dance uz gađanje tvrdim predmetima.

Mladi Danci su se uplašili, pa su čekali fudbalere Zvezde da zajedno napuste stadiona, a fudbaleri crveno-belih su im na kraju kolegijalno pritekli u pomoć, iako ni njima nije bilo svejedno posle provokacija, pa je došlo i do čarki među fudbalerima na samom terenu.

- Fudbaleri Midtjilanda će imati priliku da igraju na jednom od najozloglašenijih gostujućih terena u Evropi protiv Crvene zvezde. Mads Hansen je to već osetio u Beogradu na meču omladinske lige šampiona. "Dobrodošli u pakao" je poslednja stvar koju igrači mogu da pročitaju pre nego što izađu na stadion Rajko Mitić u četvrtak. Poruka se odnosi na strastvenu navijačku kulturu koja prati klub iz Beograda, protiv koje naš tim igra u četvrtak - počinje tekst na sajtu Midtjilanda.

Hansen se setio i meča koji je igrao protiv Zvezde u omladinskoj Ligi šampiona.

- To je verovatno bila najluđa atmosfera u kojoj sam igrao, bar u omladinskom meču. Stadion je bio gore na tržnom centru, tako da je i on bio malo poseban, ali na tribinama je bilo mnogo ljudi. Bilo je stotine najtvrdokornijih navijača Zvezde, koji su napravili divlju atmosferu. Pevali su celu utakmicu, ali su ka nama bacali i ključeve, kovanice, upaljače i slično dok smo ulazili i izlazili sa terena. Bilo je to divlje iskustvo i nema sumnje da tamo dole postoji strastvena kultura oko fudbala - prisetio se Mads Hansen.

Pogledajte i kako su fudbaleri Midtjilanda isprovocirali Delije još kao omladinci:

Video: Provokacija omladinaca Midtjilanda ka Delijama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tolstoj

    3. novembar 2021 | 12:46

    imal kakvih prica o namjestaljkama..jel kad je opajdara u pitanju nepostenje uvjek pada na pemet..i jedino ocekivano da se cuje..

  • Гробар

    3. novembar 2021 | 18:00

    Лепо рече Бора да је нешто труло у држави данској.Ајде цигани срећно сутра.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA