≫ 

Partizanov tim za Gent: Stanojević potpuno menja formaciju za juriš na prvo mesto

Crno-beli robuju povredama nekolicine nosilaca igre, ali žele da pokušaju i da iznenade Belgijance

  • 16
FK Partizan, sastav, Aleksandar Stanojevic 3-5-2 Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press

Momenat možda nije sjajan, jer je tim opterećen povredama nosilaca igre, ali u Evropi vas niko ne pita kako ste, da li imate sve resurse na raspolaganju i znaju tu činjenicu vrlo dobro u Partizanu pred četvrto kolo Lige konferencija u kome će sutra gostovati Gentu (18.45 Arena sport Premium 1, RTS), pa su morali da zbiju redove i oslone se na igrače koji su spremni.

Neke promene su ipak bile neminovne, izbor rešenja na terenu Aleksandra Stanojevića, koji je u direktnoj vezi i sa kadrovskom situacijom, ali i sa epilogom prve utakmice sa Belgijancima u kojoj su crno-beli naučili neke važne lekcije.

Otuda i promena formacije iz uobičajene 4-2-3-1 u 3-5-2 baš za duel sa Gentom, jer je posle meča u Beogradu bilo jasno da tim ima posla sa fizički superiornim rivalom, da se na sve to nadovezuju brzina, tehnika, taktička obučenost i šabloni sa kojima se Stanojevićev tim mučio sve do završnice.

Možda se ne bi ni dogodila da Partizan u minuloj sedmici nije ostao bez nekoliko ključnih fudbalera. Pre svih Saše Zdjelara, koji je verovatno najvažnija "poluga" ovog tima, potom i Aleksandra Šćekića, takođe jednog od fudbalera kome stručni štab veruje. Još pre toga probleme su imali Lazar Marković (koji neće biti u timu), Filip Holender, jer je takmičenje na svaka tri dana počelo da uzima danak.

Zato se promena nametnula kao neminovnost, jer struka naprosto nema mnogo izbora i mora da pokuša nešto drugačije, jer, na kraju krajeva, uvek se u toku igre tim može vratiti u prepoznatljivi raspored na terenu.

Tako će ispred Aleksandra Popovića biti postavljeni Nemanja Miletić (desno), Igor Vujačić (centralno) i Siniša Saničanin (levo) u trilingu, čija uloga će verovatno biti unos lopte u igru, jer je po karaktaristikama najpribližniji tome.

Natho na svojoj staroj poziciji

Ispred odbrane, zadužen za distribuciju lopte biće uslovno usamljeni Bibras Natho, s tim da će pomoć stizati od dva bočna igrača - Aleksandra Miljkovića (desno) i Slobodana Uroševića (levo), koji će pokrivati celu dužinu terena, jednako pomagati i odbrani kada se ekipa brani, odnosno napadačima kada je Partizan u ofanzivnoj tranziciji.

FK Partizan, sastav, Aleksandar Stanojevic 3-5-2 Partizanov tim za meč u Gentu; Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press

Ispred Natha, u centralnom delu terena će dejstvovati Danilo Pantić i Miloš Jojić, koji će takođe imati zadatke shodno činjenici da li crno-beli imaju posed ili je to, pak, slučaj sa Gentom, dok će tandem u napadu činiti Rikardo Gomeš, ali i Kvinsi Menig, sa zadatkom da pomaže i "vezi" i najisturenijem napadaču, sa slobodom kretanja između linija i pojavljivanjem u samoj završnici.

Treba napomenuti da je Stanojević tokom letnjih priprema pokušavao da pripremi i "Plan B" sa formacijom 3-5-2, ali je u ranoj fazi ostao bez Ivana Obradovića koji se povredio, a bio je planiran kao jedan od igrača na kome je sve utemeljeno, dok je veći deo tima teže shvatao zahteve u promeni sistema. Na sve to, nije bilo ni vremena, jer su kvalifikacije visile nad glavom i prosto se moralo izvući iz ekipe ono najbolje kako evropski voz ne bi bio propušten.

Kako je taj "voz" odavno uhvaćen i crno-beli su sa te strane bezbrižni, nije zgoreg pokušati nešto novo, ako već nema rešenja u sastavu, a postoji ideja da se Gent iznenadi, jer prvo mesto u grupi B Lige konferencija i dalje mami i nije nedostižno.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Stanojević odahnuo posle Čukaričkog i rešio misteriju Zdjelar: Neće igrati ni protiv Genta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milos222

    3. novembar 2021 | 19:18

    idemo u napad sa miljkovicem i urosevicem

  • Dule

    3. novembar 2021 | 18:46

    U ovoj formaciji trebalo je naci mjesto za Terzica...momak je zmaj i zna dati gol , za razliku od nekih panjeva koji ovaj izdajnik fordira..opet sastav koji ne moze popbijediti..da li slucajno ili namjerno.

  • RSK

    3. novembar 2021 | 18:53

    Ništa bez Miljkana i Zeke! Živković je klasa za Miljkovica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA