≫ 

Dušan Silni vodio Ajaks do 1/8 finala Lige šampiona, prošao i Liverpul, veliki kiks PSŽ-a

Inter ugasio Šerifovu bajku, Mančester Siti ubedljiv protiv Briža

  • 3
Dušan Tadić Foto: Tanjug/AP

Još dva evropska velikana pridružila su se Bajernu i Juventusu u osmini finala Lige šampiona pobedama u četvrtom kolu elitnog takmičenja. To su Ajaks našeg Dušana Tadića i Liverpul, koji su sa po 12 bodova i matematički obezbedili proleće u elitnom takmičenju.

Prštalo je ove večeri u Dortmundu gde su Kopljanici ušli u meč s namerom da prvi put u istoriji zabeleže četiri vezane pobede u grupnoj fazi, što su i uspeli na kraju posle velikog preokreta sa igračem više - 1:3 (1:0).

Sve im se otvorilo u 29. minutu kada je možda i prestrogo isključen Mats Humels, ali su gosti bili nepažljivi pa je posle starta nad Belingemom u šesnaestercu njegov zemljak Majkl Oliver pokazao na 11 metara.  Marko Rojs je bio precizan u 36. minutu, Borusija je sa desetoricom dugo čuvala stečenu prednost, ali je poklekla u finišu.

Igrao se 72. minut, centrirao je Mazraui sa desne strane, Hrvat Pongračić loše izbio loptu, pravo na nogu kapitenu Ajaksa koji je postigao prvenac u Ligi šampiona ove sezone. Delovalo je da se tom prilikom i povredio Srbin pošto se uhvatio za preponu posle sudara sa stativom, ali je nastavio utakmicu.

Ajaks je nastavio da pritiska domaćina, a nagrada za upornost stigla je u 83. minutu kada je Francuz Ale na pas Entonija povisio na 2:1. Želeo je Dortmund u finišu da pokuša nešto, da dođe makar do boda s desetoricom, ali je još jednom kažnjen pošto je Dejvi Klasen postavio konačnih 3:1 u 93. minutu.

Kopljanici u naredna dva kola mogu i da izgube obe utakmice, opet su bolji od Borusije u međusobnim mečevima. Pobeda Ajaksa obradovala je Sporting iz Lisabona koji je pregazio Bešiktaš sa 4:0. Blistao je dvostruki strelac Pedro Gonsalveš, pa Lavovi, inače šampioni Portugalije, imaju šest bodova uoči poslednja dva kola u ovoj grupi koliko i Borusija Dortmund.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Jirgen Klop je odmorio Robertsona, Firmina i Konatea za predstojeći derbi sa Vest Hemom, pa su uz Salaha zablistali neki drugi poput Dioga Žote i Sadija Manea, koji su dali golove u prvom poluvremenu. Obojici je sjajno asistirao Trent Aleksander-Arnold u 13. i 21. minutu, pa je Atletiko bio pregažen u derbiju grupe za samo osam minuta - 2:0.

Još kada su gosti ostali sa desetoricom u 36. minutu zbog isključenja štopera Felipea, bilo je jasno u kom smeru ide utakmica za tim Dijega Simeonea, koji će posle drugog vezanog poraza od Crvenih morati da dobije Porto i Milan do kraja kako bi obezbedio plasman u osminu finala.

Liverpul - Atletiko Madrid Foto: Tanjug/AP

U ludoj grupi A, Pari Sen Žermen je prokockao pobedu nad Lajpcigom u 92. minutu. Bundesligaš, koji je i pre duela sa Svecima bio otpisan, poveo je golom Kristofera Enkunkua u 8. minutu, a samo četiri minuta kasnije Andre Silva je promašio jedanaesterac i tako ulio samopouzdanje gostima.

Kazna je usledila veoma brzo. Igrao se 21 minut kada je Đini Vajnaldum izjednačio, a isti fudbaler je u 39. doneo i vođstvo Svecima. Lajpcig je u nastavku više pretio, želeo je da dođe barem do boda i uspeo je u drugom minutu nadoknade kada je Mađar Šobošlaji bio precizan sa bele tačke za konačnih 2:2.

Mančester Siti je očekivano savladao Klub Briž sa 4:1. Građani su ostvarili treći trijumf i sa 9 bodova lideri su grupe, PSŽ ima 8, Briž 4, dok je otpisani Lajpcig upisao prvi bod. PSŽ u sledećem kolu gostuje Mančester Sitiju, a Lajpcig ide u Belgiju.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Inter je na gostujućem terenu uspeo da savlada najprijatnije iznenađenje Lige šampiona Šerif iz Tiraspolja i to sa velikih 3:1. Sva tri gola šampion Italije je postigao u drugom poluvremenu.

Marcelo Brozović je pogodio prvi u metu u 54. minutu, Škrinjar je povisio u 66. na 2:0, dok je za velikih 3:0 pogodio Sančez u 82. minutu utakmice. Počasni pogodak za Šerif postigao je Traore na asistenciju Tila.

Inter je zavhaljujući ovoj pobedi konačno uspeo da prestigne Šerif na tabeli, Italijani sada imaju sedam bodova i nalaze se na drugom mestu, dok Moldavci imaju bod manje na trećem i verovatno proleće u Ligi Evrope.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Кокосов орах

    3. novembar 2021 | 23:39

    Боже како се фрљате са тим надимцима "Силни"..

  • silno

    4. novembar 2021 | 00:45

    sa igracem vise

  • DukaTenja

    4. novembar 2021 | 01:08

    Naravno da je SILNI, a ti sto si igrao na Dortmund I pao, imas pravo da se ljutis.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA