≫ 

Šta je doneo remi Partizana? Bodovi za nacionalni i klupski koeficijent, novac za klupsku kasu

Iako se crno-beli više ne pitaju sami za prvo mesto u grupi, neće biti skroz nezadovoljni

  • 7
Gent - Partizan Foto: FK Partizan

Fudbaleri Partizana imali su u Belgiji rezultat koji ih je vodio na prvo mesto u grupi Lige konferencija posle gola Slobodana Uroševića iz 65. minuta utakmice, ali je "žurku" crno-belih na Gelmako Areni pokvario Tarik Tisudali koji je u 80. minutu "poništio" sve i doneo samo bod crno-belima, koji znači da se beogradski tim više ne pita sam o prvom mestu.

Bod Partizana znači poprilično za klupski koeficijent Partizana, koji je ovom pobedom "ugrabio" 1.000 bodova za sebe, kao i 0.250 bodova za nacionalni koeficijent. Crno-beli su tako došli do zbirnog klupskog koeficijenta od 22.500 poena koji će ih pogurati na 58. mesto u Evropi, dok je Srbija "izbila" na 29.375 poena.

Uz to, na osnovu remija, inkasiraće 166.000 evra u svoju klupsku kasu. Podsetimo, za sam ulazak u grupnu fazu Lige konferencija već su zaradili 2.940.000 evra, a za dve pobede protiv Flore i Anortozisa dobili su još po pola miliona evropskih novčanica, što znači da su samo od septembra "dogurali" do 4.106.000 evra.

Naravno, ovaj bod mnogo znači srpskom fudbalu, jer je odbio "nalet" Belgijanaca na 12. poziciju na kojoj se trenutno nalazimo na UEFA rang listi evropskih šampionata, ali Linglong Superligi nije odgovarao rezultat sa drugih stadiona širom Evrope. Ukrajinci koji su mesto ispred nas su nastupali sa Zorjom, koja je pobedila protiv CSKA iz Sofije u završnici, dok je Genk takođe u smiraj meča izvukao remi sa Vest Hemom na svom stadionu. Tako da se "može" reći da su nam prvi dodatno "utekli", a drugi su počeli da nam dišu za vratom kada je reč o borbi za mesto koje šampionu garantuje direktno učešće u Ligi šampiona za dve sezone.

Video: Golman ostao ukopan: Majstorija Uroševića za vođstvo Partizana

Što se Partizana i nastupa u Ligi konferencija tiče do kraja takmičenja, crno-belima će biti neophodan kiks, odnosno jedan poraz Belgijanaca do kraja, ako misle da izbegnu drugu poziciju i doigravanje. Beograđane očekuju još dueli sa Florom u Estoniji i Anortozisom u Humskoj, gde će bod biti dovoljan za "overu" evropskog proleća, barem sa drugog mesta na tabeli. U tom slučaju ih čeka meč sa jednom od ekipa koje završe na trećem mestu u Ligi Evrope.

Video: Gent izjednačio protiv Partizana: Tisudali finiširao perfektan centaršut

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • РВ

    4. novembar 2021 | 21:44

    Хехе, нема ништа од првог места, ал добро је и друго. Ваљда избацимо тог трећелигаша из Звездине групе.

  • Bonvivan

    4. novembar 2021 | 22:53

    A koje bodove je osvojila zvezda!?

  • Tihi

    4. novembar 2021 | 21:57

    Koga briga sta radi partizai

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA