Genk udario rampu Čekićarima: Belgijanci nas stižu u borbi za nacionalni koeficijent

Veliki broj remija u uvodnim mečevima Lige Evrope ove večeri

  • 0
FK Genk Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Genka postali su prvi koji su zaustavili Vest Hem u grupnoj fazi Lige Evrope. To nije vest koja će obradovati ljubitelje fudbala u Srbiji, pošto njihov bod znači da se Belgija približava Srbiji kada je borba za nacionalni koeficijent u pitanju. Za to je "kriv" Tomaš Souček i autogol koji je postigao u 88. minutu za konačnih 2:2 (1:0).

Da stvar bude koliko-toliko povoljna, Genk je u Belgiji vodio punih 50 minuta protiv Vest Hema nakon gola Paintstila iz petog minuta. Međutim, Said Benrama je sa dva pogotka u 59. i 82. minutu doveo Čekićare u priliku da se možda izbore i za sva tri boda u Belgiji. Sve dok se nije desio kiks češkog fudbalera.

Prema tabeli uživo, Belgija se sada nalazi "samo" 0.375 bodova iza Srbije. Trenutno su na 13. mestu sa 29.000 bodova sakupljenih u poslednjih pet sezona, dok Linglong Superliga ima 29.375 bodova. Do kraja večeri to bi moglo da se promeni, pošto su na jednoj strani "u igri" Antverpen protiv Fenerbahčea, odnosno Zvezda protiv Midtjilanda.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Što se ostalih rezultata tiče, Napoli je strepeo čitavo prvo poluvreme protiv Legije, koja se nalazi u zoni ispadanja poljskog šampionata. Emreli je postigao gol na asistenciju Filipa Mladenovića za vođstvo Poljaka, ali je u drugom sve bilo u znaku Italijana - 1:4 (1:0).

Golove su redom postizali Zjelinski u 51. minutu, Mertens u 75. minutu, Lozano četiri minuta kasnije i Una na isteku regularnih 90 minuta susreta, čime su naneli Poljacima drugi poraz ove sezone u Ligi Evrope.

Iznenađujuće, Šturm je odneo bod protiv Real Sosijedada na gostovanju (1:1), Monako i PSV su takođe remizirali (0:0), baš kao i Brondbi i Rendžers (1:1), te Galatasaraj i Lokomotiva iz Moskve (1:1). Pobedu su ostvarili fudbaleri Liona protiv Sparte iz Praga (3:0) i Ajntrahta na gostovanju Olimpijakosu (1:2).

Video: Vujačić: Borićemo se do kraja za prvo mesto

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA