≫ 

Piksi samouveren pred meč godine: "Ne zanima me samo plasman na SP, ja želim mnogo više"

Pred Orlovima je odlučujući meč za plasman, sve staje u ovih 90 minuta...

  • 8

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi saopštio je spisak od 26 igrača na koje računa pred odlučujući meč sa Portugalijom za direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Katar.

Srbija će igrati 14. novembra protiv Portugalije "finale", gde joj ništa osim pobede ne odgovara. Tačnije, ukoliko Irska uspe da savladao Portugaliju, onda će Srbija moći i da remizira na Pirinejskom poluostrvu, ali to je malo verovatno u ovoj situaciji.

Dragan Stojković Piksi je saopštio spisak igrača i istakao svoja očekivanja, koja su sve samo ne mala. Jer Piksi ne razmišlja ako se Srbija plasira, već kada se Srbija plasira na Mundijal.

Na spisku nema iznenađenja i tu se nalaze sledeći igrači.

Golmani: Predrag Rajković (Rems), Marko Dmitrović (Sevilja), Mile Svilar (Benfika), Vanja Milinković Savić (Torino)

Odbrana: Strahinja Pavlović (Monako), Miloš Veljković (Verder), Stefan Mitrović (Hetafe), Uroš Spajić (Krasnodar), Matija Nastasić (Fiorentina), Nikola Milenković (Fiorentina).

Sredina: Nemanja Gudelj (Sevilja), Saša Lukić (Torino), Nemanja Maksimović (Hetafe), Uroš Račić (Valensija), Marko Grujić (Porto), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Darko Lazović (Verona), Filip Mladenović (Legija), Mihailo Ristić (Moneplje), Nemanja Radonjić (Benfika), Filip Kostić (Ajntraht), Filip Ðuričić (Sasuolo), Andrija Živković (PAOK), Dušan Tadić (Ajaks)

Napad: Aleksandar Mitrović (Fulam), Dušan Vlahović (Fiorentina) i Luka Jović (Real Madrid).

Dragan Stojković Piksi Foto: Marko Jovanović

Kako bilo, selektor Srbije je odredio spisak od 26 fudbalera koji će izaći na megdan prvaku Evrope iz 2016. godine.

Selektor je počeo sa zdravstvenim problemima koje ima tim.

- Tačno je da Kostić nije igrao i da Đuričić ima bolove u mišiću. Sačekaćemo ovaj vikend pa ćemo videti kad se pojave na prozivci.

Piksi je istakao šta očekuje od meča sa Portugalijom koji je najvažniji u proteklih nekoliko godina.

- Svaka utakmica je različita i nema dve iste utakmice. ne postoji ništa što je isto. Treba biti skoncentrisan dobar, biti bolji za gol više od Portugala. Vrlo prosto.

- Ne menja se ništa u pripremi utakmice niti nas ne interesuje s kime igramo. Zanima nas samo kako se ponašamo na terenu i kako da odigramo najbolje što možemo. Znamo protiv koga igtamo, ali ne menja ništa u odnosu na to kako želimo da izgledamo. Bela zastava ne postoji idemo da napadamo i pobedimo.

Dragan Stojković Piksi Foto: Marko Jovanović

Sumiranje rada do sad:

- Dovoljno je vremena prošlo da možemo da damo komentar. Možemo biti zadovoljni igrom i ponašanjem i bodovima koje imamo. Jedan pozitivan momenat reprezentacije. Zadovoljni smo, ali posao nije završen. Mediji, javnost  će dati pozitivnu ocenu za ono do sada, a to je važno jer nam podrška treba. Generalno pozitivno je sve - kaže Piksi.

Selektor je objasnio otkud na spisku Vanja Milinković Savić.

- Uplašio sam se da mi ne poostavite isto pitanje opet pa sam vas preduhitrio. Šalim se, svi igrači se prate, Vanja je standardan u svom timu, ostavio je izvanredan utisak. Nema dileme da se radi o golmanu koji poseduje visoke kvalitete. To pokazuje iz nedelje u nedelju i zaslužio je da bude na spisku.-

Kako je Dušan Tadić usledilo je pitanje?

- Ne čujem se sa igračima telefonom ni porukama. Tu je zadužen sportski direktor Stevan Stojanović, a meni je drago da je Tadić dao gol. Imao je peh da se sudario sa stativom, ali mora da pazi. Na kraju je sve bilo u redu.

Na pitanje kako komentariše dobre igre napadača Srbije u svojim klubovima Vlahovića, Mitrovića, Piksi je rekao.

- Drago mi je da igraju dobro, i da im se pruža prilika da igraju jedan ovak meč u karijeri, jer to je važno za svakog igrača. Ovo je momenat istine i prilika da oni udare pečat na ovaj rad koji smo imali ovde - kaže Piksi.

Dušan Tadić Foto: Marko Jovanović

Usledilo je pitanje da li bi eventualni plasman na SP bio najveći uspeh karfijere za njega kao trenera Piksi je rekao oštro

-Kakav eventualni plasman? Moramo da odemo u Katar. Ne bi bio najveći uspeh, tek nas očekuje veliko nešto. Ono što smo imali ocenu je to da će ova utakmica biti to"finale". Znali smo da će u Portugalu taj meč biti odlučujući za odlazak. Na svakom okupljanju mi se fokusiramo na taj meč.

- Cilj je da se ode u Katar na Mundijal, naša želja, to je zadatak. I ako se ne ode to nije tragedija. U sportu ne postoje tragedije, samo nesreće. A to da ćemo u Portugalu da odigramo hrabro, borbveno, to nemojte da sumnjate. Da li ćemo pobediti, izgubiti ili remizirati ne znam, ali ćemo biti pravi -rekao je Piksi i dodao:

- Mene kvalifikovanje ne zanima toliko, mene zanima nešto vežće. To će biti samo lep uspeh - objasnio je on.

Video: Evo kako je Piksi odreagovao na pitanje o optužbama Zvezdana Terzića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Borisa

    6. novembar 2021 | 11:19

    Daj boze ali………….tesko.

  • C he

    6. novembar 2021 | 12:06

    Jak je Portugal, ali uz veliku sloznost i zalaganje sve je moguce. Lopta je okrugla.

  • Tihi

    6. novembar 2021 | 11:21

    Idemo da pobedimo Portugal u Lisabonu? Haha srecno sa tim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA