≫ 

Degenek o crvenom kartonu: "Reagovao sam kako sam mislio da je najbolje za ekipu"

Moraće australijski štoper, a i Crvena zvezda što pre da zaborave ovaj kiks

  • 19
Miloš Degenek Foto: Marko Jovanović

Nije lako Milošu Degeneku ovih dana. Trenutak nepažnje je bio dovoljan da napravi kiks protiv Midtjilanda i da zaradi crveni karton već u 12. minutu igre čime je direktno uticao na krajnji ishod meča i poraz Crvene zvezde od danskog predstavnika (1:0) u četvrtom kolu grupne faze Lige Evrope. Nekoliko dana posle meča smogao je snage i u izjavi za Sportski žurnal priznao je da je pogrešio i da je morao bolje da reaguje.

Zvezda je odigrala sjajnu utakmicu u Danskoj iz koje je uspela da se vrati sa bodom u džepu (1:1), pomislili su u crveno-belom taboru da će na Marakani upisati nova tri boda i time bukirati nokaut fazu Lige Evrope, ali... Jedna  naizgled bezazlena situacija i poslata lopta iz odbrane Midtjilanda ka napred je bila kobna za taj san o nokaut fazi, bar za sada.

Štoperi Crvene zvezde, Miloš Degenek i Aleksandar Dragović, stajali su visoko i kada je lopta odskočila na mokroj travi Marakane, samo je skliznula i Gustav Isaksen je već pobegao štoperskoj liniji i izlazio je sam ispred Milana Borjana. Degenek je pokušao da ga zaustavi, napravio je faul i zaradio crveni karton već u 12. minutu.

- Loše sam reagovao... Trebalo je i morao sam da budem brži. Nedostajao mi je metar i po, dva, koje sam izgubio u okretu, što je iskoristio Isakson i pobegao - rekao je Degenek za "Sportski žurnal", pa je potom nastavio.

- Mister Stanković je tražio od nas da čim Danci prime loptu, mi brže krenemo pozadi. To nisam uradio u 12. minutu... Očekivao sam da će u tom momentu Dragović biti iza mene. Pogrešio sam, morao sam da krenem sekund ranije - rekao je utučeni Miloš Degenek.

Odmah po načinjenom faulu svi na Marakani, ali i pokraj malih ekrana zapitali su se jedno, da li je štoper trebalo da pusti napadača možda i da postigne gol?

- Reagovao sam kako sam mislio da je najbolje za ekipu. Mislio sam da je bolje da dam Borjanu i živom zidu priliku da spasu situaciju slobodnim udarcem. Ostaje lutrija da li bi Isakson postigao gol da sam ga pustio. U tom 12. minutu mislio sam da je najbolja stvar da ga fauliram. Sa druge strane, uveren sam da je napadač Midtjilanda postigao gol i da smo ostali "11 na 11", da bismo preokrenuli do kraja utakmice - zaključio je Miloš Degenek.

Crvena zvezda će sada imati nešto teži put do nokaut faze, pošto će dosta zavisiti i od drugih utakmica u grupi, a i moraće da dođe do pobede protiv Brage u Portugalu, kao i protiv Ludogoreca u Beogradu, što bi predstavljalo ogroman problem ukoliko se uzme u obzir i pretnja po zatvaranje stadiona zbog navijačkih ispada tokom meča sa Midtjilandom.

Video: Zvezda sa igračem manje: Degenek dobio crveni karton u 12. minutu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    6. novembar 2021 | 09:40

    Ne mozes kao profesionalac tako da reagujes na pocetku meca.... Bolje i gol da ste primili, ako bi ga primili... Ali onda jos 80 minuta da se preokrene rezultat sa istim brojem igraca. To se radi u poslednjim minutima, kada znas da je ostalo jos malo vremena do kraja..

  • Marko

    6. novembar 2021 | 09:30

    Gde je “mister” zasto se ne oglasi, da nam objasni sta je ovo? Odlazi i povedi sa sobom tvoja promasena pojacanja.

  • Vc

    6. novembar 2021 | 09:34

    Druze pojma ti nemas, cuj reagovao kako si mislio da je najbolje. Bolje da si pustio da bude gol, izjednacili bismo do poluvremena sigurno. Milunovic je za tebe bio Ramos licno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA