Preokret Zvezde na Karađorđu: Voša vodila na poluvremenu, pa primila 2 gola za 8 minuta

Crveno-beli stigli do tri boda preko Pavkova i Dragovića koji je, doduše, postigao autogol u 31. minutu

  • 88
FK Vojvodina - FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Iako su gubili na poluvremenu i praktično bili u podređenom položaju, fudbaleri Crvene zvezde uspeli su da pobede Vojvodinu u Novom Sadu rezultatom 2:1 (0:1)!

Derbi 16. kola Superlige za osam minuta rešili su Milan Pavkov i Aleksandar Dragović (53. i 61. minutu) koji su tako anulirali vođstvo domaćeg tima iz prvog poluvremena. Zanimljivo, pomenuti Dragović je postigao autogol posle šuta Mirka Topića u 31. minutu.

Bio je ovo osmi uzastopni trijumf Zvezde protiv Vojvodine u Novom Sadu i svojevrsna osveta za ono otkidanje bodova na otvaranju Superlige, kada je tim Slavoljuba Đorđevića izvukao 0:0. Samo, za razliku od tog meča sa Marakane, Voša je na Karađorđu igrala opasan i otvoren fudbal.

Plesala je Zvezda po živcima svojih navijača partijom u prvom poluvremenu, gde je šampion, doduše, imao priliku da izjednači odmah posle gola Voše. Pavkov je bio taj koji je sa pet metara traljavo šutirao.

S druge strane, napadač Voše Momčilo Mrkaić je mogao da se proslavi sredinom prvog poluvremena kada je u 22. i 25. minutu šutirao pored gola. Prvi put glavom, posle iskakanja Milana Borjana, dok je ovaj drugi verovatno njegov promašaj karijere. Odlično je Devetak tada ubacio u peterac, Mrkaić je naleteo i sa tri metra nije pogodio.

Autogol Dragovića bio je kruna Vošine igre u prvom poluvremenu, dok je i Vukadinović u 42. mogao da povisi na 2:0. Takođe, vredi pomenuti i odličan šut mladog Petra Stanića koji je u 44. pogodio stativu posle jedne odbijene lopte iz kornera.

Možda Stanić nije upisao svoj prvenac u dresu Zvezde, ali jeste assitenciju u 53. minutu. Odlično je našao Pavkova, a ovaj je svojim 5. golom u sezoni izjednačio rezultat. Bila je to i neka vrasta nagrade za gorostasnog napadača koom je u 49. poništen gol zbog ofsajda u kom se našao Aleksandar Katai.

Veljko Simić, inače bivši fudbaler Zvezde, je u 59. minutu kreirao opasan napad i šutirao je direktno u Borjana, da bi odmah s druge strane Simić zaustavio šut Kataija. Međutim, iz tog kornera Dragović je ispravio svoju grešku iz prvog dela.

Nije se Vojvodina predavala ni posle primljenog gola, već je samo dva minuta posle toga iz kornera ponovo zapretila Borjanu. Učinio je to i mladi Kabić u 69. minutu, da bi Stanković malo "ubio" tempo uvođenjem Petrovića umesto Stanića.

Stanić je bio taj bonus igrač koji je počeo utakmicu. Gajić i Pavkov su uz Dragovića i Rodića bili u defanzivi najviše zbog toga što se, posle suspenzija Degeneka i Gobeljića, očekuju u startnoj postavi protiv Ludogoreca.

Međutim, obijica su na poluvremenu ostala u svlačionici i priliku umesto niih su dobili Gobeljić i Eraković. Kao i Falko umesto Bena, ali je Italijan nastavio po starom i nije se previše isticao. Opet, Zvezda je sa Gobeljićem dobila na čvrstini u defanzivi, kao i sa Krstičićem generalno u finišu meča.

Crveno-beli su ovom pobedom smanjili prednost Partizana na pet bodova, uz napomenu da crno-beli od 20.15 igraju protiv Proletera - dok i sama Zvezda ima da odigra još jedan zaostali meč sa Voždovcem.

FK VOJVODINA - FK CRVENA ZVEZDA 1:2 (1:0)

(Dragović 30 ag - Pavkov 53, Dragović 61)

Vojvodina: Simić, Bjeković (Jeličić 27), Devetak, Stevanović, Kovačević, Topić, Zukić, Busnić, Simić, Vukadinović (Kabić 61), Mrkaić.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić (Gobeljić 46), Pankov (Eraković 46), Dragović, Rodić, Sanogo, Ivanić, Stanić (Petrović 64), Ben (Falko 46), Katai, Pavkov (Krstičić 85)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lala

    7. novembar 2021 | 18:26

    Vojvodino sramoto srpskog fudbala, od šampiona stare Juge do filijale krimi kluba.

  • Vratiće se rode

    7. novembar 2021 | 18:43

    Kakav to problem vi grobari imate sa sopstvenim identitetom...zar vi niste "hram fudbala", "institucija"...zašto vas uopšte interesuje "malena zvezdica"...pa vi ste "najbolji, najjači, vi ste čista avangarda"...uživajte u toj svojoj "veličini"...

  • 1389

    7. novembar 2021 | 18:06

    Telefon je zazvonio...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA