Čekićari su hit Premijer lige: Mojes nadmudrio Klopa, Vest Hem na 3 poena od 1. mesta

Još jedna fantastična utakmica ekipe sa Olimpijskog stadiona u Londonu

  • 0
Dejvid Mojes Foto: Tanjug / AP

Fantastična utakmica u Londonu podarila nam je sve što fudbal može da nam prikaže. Velika borba, mnogo emocija i ogromna pobeda Vest Hema protiv Liverpula, omogućila je Čekićarima da se nađu ispred današnjeg rivala na tabeli Premijer lige na novoj reprezentativnoj pauzi - 3:2 (1:1).

I ne samo to, Čekićari mogu da se pohvale da se nakon jučerašnjeg kiksa Čelsija protiv Barnlija nalaze na svega tri poena zaostatka od vodećeg mesta u Premijer ligi. Dejvid Mojes radi izvanredne stvari i svi se pitaju da li može da uradi istu stvar kao što je to učinio Lester pre nekoliko godina.

Ipak, rana je faza sezone, mnogo još posle treba odraditi i sigurno je da je osnovni cilj tima iz Londonda plasman u neko od evropskih takmičenja. Ukoliko to na kraju bude Liga šampiona, tim bolje.

Večeras se nisu uplašili Liverpula, već naprotiv. Igrali su svoju igru, napadali i nisu imali nameru da se non-stop brane od moćnog Salaha, koji je i ovoga puta opsedao gol rivalskog tima i uspeo je da dođe do asistencije, ali ne i do gola.

A prvi gol pao je posle četiri minuta i velike greške Alisona, koji je sam sebi smestio loptu u mrežu. Žalio se Brazilac da je tu bilo nekih neregularnosti, ali je poznati Kreg Pouson koji je sudio Partizanu protiv Santa Klare samo odmahnuo rukom.

Ipak, Liverpul je stigao do poravnanja na četiri minuta pred kraj prvog dela igre i to na neuobičajen način. Mohamed Salah je dodao do Trenta, koji je još jednom pokazao da se još bolje snalazi pred protivničkim golom.

Ipak, kratko je trajala radost Redsa, samo nekih dvadesetak minuta, kada je Vest Hem u sedam minuta potpuno šokirao Jirgena Klopa. Sa druge strane, Mojes je sa osmehom posmatrao kako Fornals u 67. minutu, a potom i Zuma iz kornera u 74. minutu donose prednost od 3:1 njegovoj ekipi.

Bez drame nije moglo. Divok Oriđi je iskoristio čudno dodavanje Trenta Aleksandera-Arnolda, od kojeg se lopta odbila, a ovaj je naterao navijače domaćih da ipak malo "drhte". Izdržali su i to i imali razlog da se raduju zbog ogromnog trijumfa.

Inače, ranije danas, prvi remi na klupi Totenhema zabeležio je Antonio Konte i to tako što je igrao 0:0 sa Totenhemom na "Gudisonu". Arsenal je dobio sa 1:0 protiv Votforda, a Lids i Lester su remizirali rezultatom 1:1.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Iskupio se Aleksandar Dragović za autogol: Iskusni štoper donosi preokret Zvezdi za 9 minuta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA