Finci se plaše dolaska u BiH: "Mogućnost rata je realna, u kontaktu smo sa UEFA"

Reprezentacija sa severa Evrope misli da je najbolja opcija igranje na neutralnom terenu

  • 4
Bosna i Hercegovina, finale Foto: MN Press

Javljaju se prvi problemi pred završni prozor kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u fudbalu. Reprezentacija Finske razmatra da ne odigra svoj meč pretposlednjeg kola protiv Bosne i Hercegovine u Zenici, jer se plaši - rata.

- Bosna i Hercegovina je u velikoj opasnosti od dizentegracije i mogućnost rata je realna - izjavio je Kristijan Šmit u poslednjoj objavi Ujedinjenih nacija.

Na sajtu finske nacionalne televizije Yle piše da je "lider Republike Srpske, Milorad Dodik zapretio da bi mogao da se povuče iz Dejtonskog mirovnog sporazuma", a potom objašnjavaju šta se to desilo tokom devedesetih godina prošlog veka.

- UEFA će pratiti situaciju. Ako ne bude bilo bezbedno da se meč odigra u Zenici, siguran sam da će doneti odluku do tada - rekao je Ari Lahti, predsednik Fudbalskog saveza Finske, a potom je dodao:

- Teško je odrediti kakva je situacija kada pričamo o tome odavde iz Finske. Samo se oslanjamo na informacije koje dobijamo od UEFA, koja prati situaciju i prebaciće nas na neutralni teren u slučaju krize - rekao je Ari Lahti.

Finska neće moći da ima ni podršku navijača u Zenici zbog problema sa koronavirusom i loše stope vakcinacije u susednoj zemlji. I za jedne i za druge ovo je meč odluke, pošto se sa Ukrajincima bore za drugo mesto na kraju kvalifikacionog ciklusa.

Nema sumnje da će Fincima biti teže u tom pohodu, pošto u poslednjem kolu igraju sa Francuzima, koji ruku na srce mogu i da obezbede prvo mesto pre poslednjeg kola.

Video: Iz Zvezde tvrde da su oštećeni za 2 penala: Ovo je druga situacija u kojoj tvrde da su oštećeni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pele

    8. novembar 2021 | 13:22

    A na Kosovo se ne plaše a u BiH plaše. Koji foliranti.

  • Vratiće se rode

    8. novembar 2021 | 13:26

    RAT...PA VI DEFINITIVNO NISTE NORMALNI...ili znate nešto što narod u Bosni ne zna...zapadna "napredna" demokratija suviše sebi daje za pravo, mešajući se u uređenje drugih zemalja...

  • Milan

    8. novembar 2021 | 13:42

    To su oni zago*njali u prošlom ratu. Zabadali nos gde im nije mesto. Zato se sad plaše da dođu u BiH. Pa sad kao neke izgovore traže... mislim njihova država.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA