≫ 

Proleterov junak: Bio je čist penal za Partizan, zbog reči sa klupe sam zaustavio Rikarda

Nikola Petrić otkrio u razgovoru za Telegraf kako je sačuvao mrežu u Humskoj i zašto se posle velikog rezultata u svlačionici nije čula "Adriana"

  • 14
Nikola Petrić Foto: MN Press

Sa kapitenskom trakom oko ruke, golman Proletera Nikola Petrić predvodio je svoj tim u nedelju veče do istorijskog uspeha protiv Partizana u Humskoj!

Petrić je sredinom drugog poluvremena zaustavio penal Rikarda Gomeša i tako je sačuvao mrežu Novosađana koji su po prvi put u Superligi uspeli da otkinu bod(ove) crno-belima. Takođe, Proleter je tako postao jedini tim, računajući i Evropu, koji ove sezone nije primio gol od Partizana.

- Moram da priznam da smo svesni našeg istorijskog uspeha i tog boda koji smo uzeli na JNA. Proleter nikada nije uzeo bod ni Zvezdi ni Partizanu, a ove sezone niko sem Zvezde nije uspeo da ostane neporažen protiv crno-belih u prvenstvu. Partizan je pokazao da je klasa, da su igrači koji zaslužuju da budu u Evropi i na tom mesto na kom jesu, ali i mi smo pokazali kao ekipa da imamo veliki karakter u velikim utakmicama - rekao je Petrić na početku razgovora za Telegraf:

- Ja kao kapiten ekipe želim da moji igrači znaju da ovaj bod mora samo da nam donese podstrek za budućnost, da nastavimo u ovom ritmu i da donosimo bodove u manjim utakmicama. Pokazali smo da možemo da igramo s velikim ekipama i imenima. Ovim mlađim momcima sada pokušavam da objasnim da će se te velike utakmice anulirati veoma brzo ako Proleter ne bude nastavio u istom ritmu i da pobeđuje na manjim utakmicama. Kao što se titule osvajaju na manjim utakmicama, tako i za nas, te manje ekipe, važni su bodovi protiv tih slabijih ekipa. Taj bod u Humskoj neće ništa značiti ako sada stanemo, pokušavam da im objasnim da moramo da nastavimo u tom ritmu. Neće biti isti motiv protiv Partizana ili protiv Voždovca s kojim igramo u sledećem kolu, ali mi smo profesionalci i moramo da shvatimo da su te utakmice naš hleb.

Otkrio je Petrić i kako je zaustavio Rikardov udarac sa bele tačke, kao i da nema nikakve sumnje kada je u pitanju odluka sudije da pokaže na penal.

- Bila je čista ruka. Promenila je lopta pravac, ja sam i nju odbranio. Sudija je svirao penal, VAR je proverio, zaista je bio penal. Kod penala sam znao da će šutirati poluvisoko u mojiu levu stranu. Jednostavno, ja sam ove sezone pet puta odbranio udarce sa bele tačke. Tri puta u Kupu, jednom protiv Radnika za pobedu i sada Rikardu. a to sve skautiram sa svojim trenerom Vojislavom Lukićem koji zaista skautira igrača na najvišem mogućem nivou. I hvala mu puno na tome, pomaže mi da budem bolji.

- On mi je rekao: "Sačekaj Rikarda do kraja, kada bude prišao lopti šutiraće na tvoju levu stranu. Samo ga sačekaj do kraja i odbranićeš mu penal." Tako je i bilo na kraju - poručio je Petrić.

Proleter je istovremeno bio jedna od retkih ekipa koja na poluvremenu nije imala zaostatak protiv Partizana, a Petrić dodaje da je tek posle penala počeo da veruje u pozitivan rezultat.

- Iskren da budem, nisam verovao na poluvremenu da možemo do iznenađenja. Ali kada je Rikardo promašio penal, sam sebi sam rekao da nećemo izgubiti pa makar ne znam šta bilo. Kada neka ekipa promaši tako penal i kada sam im skinuo dva ili tri ozbiljna zicera, rekao sam "nema šanse da uđe lopta." Imao sam osećaj da bih odbranio sve što ide ka golu. Ne kažem da bih odbranio, ali sam imao takav osećaj.

- Inače, bilo je jako teško igrati u finišu, spustila se magla da poslednjih 20 minuta, nisam video Popovića na drugoj strani. U tim situacijama je teže golmanu iz razloga što igrač raspali po lopti, dok ja moram da je jurim po toj magli. A ona može da završi u rašljama, a može i preko gola - priznaje kapiten Proletera.

Ono što je specifično za Petrića jeste to da je u braku sa fudbalskim sudijom, o čemu smo već pisali.

- Pomažemo se obostrano, ja njoj sugerišem na neke stvari pa tako i ona meni. Pogotovo neke situacije vezane za golmana. Dobili smo i bebu pa je malo stopirala to suđenje zbog porođaja i trudničkog, ali se nadam da će se brzo vratiti na terene.

Mnoge je iznenadilo i to što se u svlačionici Humskoj nije čula pesma Adriana, poznati narodnjački hit kojim tim sa Slane Bare slavi svoje uspehe i po čemu je postao prepoznatljiv u srpskom fudbalu. Međutim, Petrić je imao logično objašnjenje.

- Pokvario nam se zvučnik za Adrianu (smeh), ali mislim da će protiv Voždovca biti neki dobar "vufer" da to sve puca - dodaje golman Proletera za kraj razgovora za Telegraf.

U nastavku možete pogledati kako inače "Adriana" grmi u svlačionici Proletera:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by FK PROLETER Novi Sad (@fkproleterofficial)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by FK PROLETER Novi Sad (@fkproleterofficial)

Video: Partizanu je odbranio penal ali Lalatoviću nije mogao ni jedan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cure

    8. novembar 2021 | 13:12

    Bravo majstore..Penaltizan xexexeee cudo nisu ponovili penal cudooooo

  • Gegul

    8. novembar 2021 | 13:31

    Da se ponovi itakmica.Bila je magla.

  • zvezdas

    8. novembar 2021 | 13:37

    Golman Proletera se slihta Partizanu a da nije odbranio ( nepistojeci penal , ruka je bila uz telo ) kukao bi na sav glas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA