≫ 

"Ronaldo neće biti posebno motivisan za Srbiju zbog nepriznatog gola u Beogradu"

Matija Nastasić ističe da će Portugalac biti motivisan kao i na svakoj utakmici i da na njega neće uticati dešavanja sa prvog meča na Marakani

  • 6
MATIJA NASTASIC i PREDRAG RAJKOVIC Matija Nastasić; Foto: MN Press

Defanzivac srpske reprezentacije Matija Nastasić rekao je na konferenciji za novinare koja je održana u Kući fudbala u Staroj Pazovi da su igrači motivisani da odvedu Srbiju na Svetsko prvenstvo. Svesni su jačine Portugalije, protiv koje u nedelju od 20.45 igraju za direktan plasman u Katar, ali imaju samopouzdanja koje im uliva selektor Dragan Stojković Piksi.

- Svi znamo šta nam znači meč u Portugaliji, igrači su mislima već usmereni ka tom meču, ali moramo da budemo profesionalci i da odigramo na maksimalnom nivou i protiv Katara (četvrtak 18.00 na Marakani), svaka utakmica za reprezentaciju je bitna i sigurno da će nam i ta utakmica pomoći da se što bolje pripremimo za meč u Lisabonu.

- Svi znamo kakvu reprezentaciju ima Portugalija, to je skup vrhunskih pojedinaca, ali i u prvom meču u Beogradu smo pokazali da možemo sa njima, ne treba da obraćamo pažnju na njihove pojedince, imaju vrhunsku reprezentaciju, ali došli smo u situaciju da igramo protiv njih u direktnom meču za prolaz na Svetsko prvenstvo - optimističan je Nastasić.

Meč u Beogradu posebno je razbesneo Kristijana Ronalda, kome nije priznat čist gol, pa je demonstrativno napustio teren pre svih uz bacanje kapitenske trake na travu Marakane. Upitan je Nastasić da li možda zbog toga očekuje dodatno motivisanog Ronalda protiv Srbije.

- Ne očekujem ni više ni manje motivisanog Ronalda, on u svaku utakmicu ulazi motivisano - kaže defanzivac Fiorentine, koji ističe da je na selektoru ko će igrati protiv Portugalije.

- Mi smo svi u korist reprezentacije, svima treba da bude čast što smo na spisku, svaki igrač bi voleo da zaigra u Lisabonu, ali to ipak nije pitanje za nas igrače, već za selektora, svi moramo da budemo spremni ako dobijemo priliku da igramo.

Nastasić ističe da je fizički u dobroj formi.

- Fizički se osećam odlično, nema nikakvih problema sa te strane, šta se dešavalo pre, bilo je povreda, ali na neke stvari jednostavno ne možemo da utičemo, najbitnije je da se sada dobro osećam.

Iskusni štoper naglašava da im seletkor unosi dodatno samopouzdanje svojom verom da može da se pobedi u Lisabonu.

- Samim tim selektor pokazuje kakav je karakter i kakav je igrač bio, sada to prenosi na igrače, to znači za ekipu da ulazimo u sve mečeve sa samopouzdanjem, bez obzira na to ko je protivnik.

On kaže da je pričao sa ostalim saigračima o meču u Lisabonu i da su svi motivisani.

- Pričali smo, ja imam još trojicu Srba u klubu, pričali smo o tome, motivisani smo, ali rekli smo već da nam nije važno ko nam je protivnik, selektor nam je rekao da od starta u svaki meč ulazimo sa mnogo samopozdanja, ne zavisi nam mnogo od toga ko nam je rival, u svaki meč ulazimo isto - zaključio je Matija Nastasić.

Video: Mi smo već znali da će meč sa Portugalom odlučivati: Selektor Piksi nakon Azerbejdžana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brankica štiklica

    8. novembar 2021 | 14:38

    Ne ložile se biće 3:0 za Portugal

  • N

    8. novembar 2021 | 14:07

    I njemu je odlucujuci mec kao i nama. Ne tesite se, bice motivisaniji nego ikad. Pogotovo jer igra pred svojom publikom. Neka nam je Bog u pomoci.

  • Boske100

    8. novembar 2021 | 14:04

    Što bi bio, on je gentlemen, kad nam uvali 3 komada u prvih 45 min. naravno da neće razmišljati o krađi u Beogradu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA