≫ 

Napadaču Danske ustanovljen dijabetes, ne može da igra naredne utakmice

- Laknulo mi je jer sam konačno saznao zašto sam se neugodno osećao u poslednje dve nedelje - kaže fudbaler Nice

  • 0
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Vels - Danska Foto: Tanjug/AP

Napadač francuskog prvoligaša Nice i danske reprezentacije Kasper Dolberg propustiće poslednje dve utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. jer mu je dijagnostifikovan dijabetes tipa 1, što je fudbaler u ponedeljak objavio na Instagramu.

- Jutros sam dobio rezultate pregleda i ispalo je da imam dijabetes tipa 1... Iznenađen sam, ali mi je i laknulo jer sam konačno saznao zašto sam se neugodno osećao u poslednje dve nedelje - izjavio je Dolberg u poruci upućenoj onima koji ga podržavaju i prate.

Napadač je dodao i da je u dogovoru sa danskim selektorom Kasperom Hjulmandom odlučio da propusti završne nastupe u kvalifikacijama za Mundijal kako bi se navikao na tretman u lečenju hronične bolesti koja mu je ustanovljena.

Danci su ionako već izborili svoje mesto na završnom turniru u Kataru sledeće godine, a reprezentacija će bez Dolberga odigrati još mečeve sa Farskim Ostrvima i Škotskom.

Iako se radi o hroničnoj bolesti, zbog koje će svakodnevno morati da dobija dozu insulina, Dolberga su lekari uverili da zbog toga neće morati da okonča igračku karijeru.

- Lekari su mi rekli da, uz odgovarajuću terapiju, ovo neće imati negativan uticaj na moju karijeru - rekao je Dolberg, koji je zbog "ličnih razloga" propustio dva prvenstvena duela, protiv Marselja i Anžea, dok je u nedelju ušao u igru protiv Monpeljea u psolednjih 20 minuta.

Video: Stanković zbog jednog pitanja ustao i otišao sa konferencije: Pogledajte šta se desilo u Novom Sadu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA