≫ 

Najveće priznanje koje je Rašford dobio, veće i od fudbala: Orden Britanske krune!

Naravno, u pitanju je humanitarni rad koji je Rašford realizovao za pomoć ugroženoj deci

  • 2
Markus Rašford Marcus Rashford Foto: Tanjug/AP

Engleski fudbaler Markus Rašford dobio je u utorak moguće najveće priznanje u životu, u karijeri, pošto je krunisan ordenom Britanskog kraljevstva i to iz ruku princa Vilijama.

Napadač Mančester junajteda je ovo priznanje zaslužio za svoj humanitarni rad koji je pokrenuo za pomoć ugroženoj deci, koja su, zahvaljujući fudbaleru imala redovne obroke za vreme pandemije, obezbeđene van državnog sistema, dakle isključivo uz dobročiniteljstvo i organizaciju ovog sjajnog momka.

Rašford je na svečanoj ceremoniji uručenja ordena bio sa majkom Melani Mejnard, kojoj je i posvetio ovo priznanje, kao najzaslužnijoj što je on uopšte tu gde je danas, heroju koja je uprkos maloj plati uspela da podigne Markusa i njegovih četvoro braći i sestara.

- Za mene, za svu tu decu je kazna što ne dobijaju stvari poput redovnih obroka ili knjige - kaže Rašford, priseća se i svog detinjstva provedenog u nemaštini, pa zato sada sve ovo i radi. Da mnoga deca koja nadolaze ne osete tu vrstu nedaća.

Rašford je poručio da bi svi trebalo da se udruže i čak i malim promenama donesu boljitak za decu.

- Vidim generaciju koja dolazi posle mene, i vidim jednu sjajnu generaciju dece - kaže on.

- Njima je potrebna samo mala podrška, vođstvo, usmeravanje na pravi put i ono što ja radim je da im to i pružam - poručio je špic Junajteda.

Video: Eksplozija radosti u domu Nemanje Matića posle gola Rašforda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA