Stanojević: Remi težak kao poraz, ali valjda je prošlo vreme kad u 5 godina izgubiš 5 mečeva

- Ne može se uvek pobeđivati sa 5:0, to nije moguće, međutim, remi nije trebalo da se desi na našem stadionu - kaže u razgovoru za Telegraf trener crno-belih

  • 25
Aleksandar Stanojević, FK Partizan Foto: MN Press

Pošto se dobrano razračunao i odgovorio na saopštenje iz tabora večitog rivala, o čemu ste juče mogli da čitate na Telegrafu, trener Partizana Aleksandar Stanojević osvrnuo se i na minuli prvenstveni remi sa Proleterom (0:0), u kome su crno-beli pokazali "lice i naličje", što ih je ovoga puta koštalo dva boda i smanjenja bodovne prednosti na tabeli.

Stanojević nema problem zbog toga što je njegova ekipa zaustavljena u seriji uspeha, jer smatra da je nemoguće konstantno pobeđivati, već mu najviše smeta činjenica da se propust dogodio na domaćem terenu, u Humskoj, gde su, uz dužno poštovanje, i daleko jači timovi od Novosađana ostajali kratkih rukava.

Kao da je naslutio, dan pred utakmicu, Stanojević je, svestan da mu je tim "isceđen kao limun" posle teškog evropskog gostovanja Gentu (1:1), govorio o protivnicima sa velikom dozom opreza i ispostavilo se da je bio na pravom tragu. Nije Partizan dobro ušao u meč, a kasnije kada je tim dostigao "radnu temperaturu" i krenuo punim kapacitetom, nije bilo ni vremena, niti sreće u odsudnim momentima.

- Oprezan sam, to ste mogli da čujete i u najavi dan pred odmeravanje snaga, svaka utakmica mi je teška, tako ulazim i pristupam svakom meču, jer znam da ne možemo sve da pobeđujemo. Naredna utakmica nam je derbi sa Vojvodinom, to je derbi kola, mislite li da ćemo lako da pobedimo na našem stadionu? Igramo potom sa Florom u Estoniji i posle dva dana "na krovu" sa Voždovcem. Setite se kada je poslednji put Partizan lako savladao Voždovac na gostovanju, to nikada nije bio lak izazov za naš tim - počeo je Stanojević analizu meča u razgovoru za Telegraf.

- Nije mi zato prijatno što smo remizirali sa Proleterom, no, dešavaće se takve stvari, napor je veliki, takmičenje konstantno traje. Ušli smo slabo u meč, u prvih 15 minuta, bolje rečeno, Novosađani su ušli jače od nas, a kasnije smo pokušavali, imali jedanaesterac, dosta situacija... Ipak, njihov golman Petrić je branio izvanredno, stajali su taktički besprekorno, igrali na ivici faula i nemam šta da dodam, pružili smo ruku posle meča. Što se moje ekipe tiče, reći ću im na sastanku neke tehničko-taktičke stvari, gde smo grešili, šta je trebalo da uradimo. Nije nam lako pao remi, težak je kao poraz, ali se nadam da će se dešavati sa obe strane, da je prošlo vreme kada u pet godina izgubiš pet utakmica, to nije zabalaženo nigde na svetu - kaže Aleksandar Stanojević.

Aleksandar Stanojević Foto: MN Press

Desetak dana pre duela sa Proleterom, pripremajući se za sasvim drugi meč, Stanojević je sam rekao da su padovi normalni i da će njegov tim sigurno negde poustati, sa čim nije imao problem. Poželeo je samo da se to dogodi pošto ekipa da sve od sebe, a ne da se preda bez borbe.

- Takmičimo se od jula konstantno i sada smo bili u situaciji da meč sa Proleterom rešimo u svoju korist. Imali smo jedanaesterac, nekoliko zicera koje nismo iskoristili, mada igra nije bila na nivou. A, bilo je još takvim mečeva, jer ne možete stalno da igrate na maksimumu u ovakvom rasporedu. Kada bi to tako bilo, onda je suviše lako, to bi značilo da svaku utakmicu pobedite 5:0, a to nije moguće.

- Imate rivala koji je dobro organizovan, igra dobar fudbal, bude egal utakmica i šta onda da kažete. Nismo mi bili u situaciji da imamo rezulatat 3:3, pa kažeš otvoreno je, "zuji" na sve strane, nego je 0:0, imaš svoje prilike koje nisi iskoristio. Imao je jednu i Proleter na početku meča i posle su se sjajno branili. Zato je fudbal to što jeste, zanimljiv, nepredvidiv, bilo bi van pameti da svaki duel dobijete 5:0, jer kakvo je to takmičenje.

Treneru crno-belih najviše smeta što su bodovi "skliznuli" u Humskoj.

FK Proleter, FK Partizan Foto: MN Press

- Nismo roboti, nekada utiče teren, vreme, umor tima koji igra i domaću ligu i Evropu, povrede - sve može da iskroji sliku i utiče na dešavanja na terenu i krajnji rezultat. Krivo mi je, naravno, razočaran sam što nismo uzeli sva tri boda, pogotovo što smo kod kuće ostavili dva boda. Da je neko teško gostovanje, pa hajde i da "svariš", ovako samo više boli i smeta. Kada se osvrneš, mogli smo da ne pobedimo u Kruševcu, da ne preokrenemo u Bačkoj Topoli i to je nekako prihvatljivije, jer su zaista teška gostovanja. Ovako, nije nam lako, međutim, moramo da nastavimo dalje, ne smemo da razmišljamo o prošlosti, sem edukativno, da shvatimo šta moramo bolje da se ne ponovi.

Upitan šta je rekao igračima posle meča, pošto priprema i odmor u poluvremenu, tvrde svedoci u Humskoj, beleže ozbiljnu "decibelažu", Stanojević kaže:

- Nisam ništa pričao sa igračima posle meča. Odmah sam otišao u klupski autobus, nisam želeo "vruće glave" da im nešto govorim. Želeo sam da sačekam analizu utakmice, pa ću im sve to reći u petak na stastanku, kada se ponovo okupimo i nastavimo sa treninzima - zaključuje Aleksandar Stanojević.

Video: Sudija svirao penal za Partizan, od magle se nije videlo šta se desilo: Golman zaustavio šut Gomeša

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • coa015

    10. novembar 2021 | 13:41

    Nebitan si lik……….

  • Caki

    10. novembar 2021 | 14:08

    Vec si poceo da kukas

  • Doktor

    10. novembar 2021 | 15:03

    Većeg drekavca još nismo vidjeli u našem fudbalu. Koliko je nesposoban,toliko je i nevaspitan. Ništa čovek

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA