"Zaslužili smo veliku podršku navijača": Mitrović zove na Katar, pumpa se adrenalin za Portugaliju

Srpski fudbaleri u četrvtak od 18 sati igraju "pripremni" duel za meč godine koji ih čeka u nedelju u zemlji Kristijana Ronalda

  • 3

To je to, došli smo do samog kraja: još samo jedna utakmica predstoji fudbalerima Srbije u tekućim kvalifikacijama za Mundijal, Katar je sutra (18, Marakana), ali malo koga zanima trivijalnost tog duela, svi kao jedan u taboru Orlova misle na Ronalda i družinu.

Portugfalija i samo Portugalija - na pobedu!

Situacija je kristalno čista, Portugalci se moraju pobediti na njihovom bunjištu (osim ako izgube od Iraca, tad može i remi), ali pre toga, malo i o Kataru, da se zagreju mišići...

- Od kako je mister došao na čelo stručnog štaba uvek je apostrofirao da igramo napadački fudbal, na gol više, tako smo igrali svaku utakmicu, zato smo možda primali malo više golova, ali je bitno da zadržimo nulu sutra protiv Katara, zbog samopouzdanja za meč u nedelju. Na nama je da igramo dobro i da pokažemo igru kao u prethodnim utakmicama i da dođemo do dobrog rezultata - kaže u najavi meča sa Katarom Stefan Mitrović.

Dobra igra može da preporuči za tim protiv Portugala?

- Kao što je mister rekao, svi smo se preporučili nekim stvarima da budemo na spisku, svi živimo za tu utakmicu u nedelju, ko bude igrao, daće svoj maksimum. Sa Katarom ćemo ući, kao i na svaki meč do sada, računamo da bude lepa utakmica i da ćemo u pozitivnoj atmosferi otići u Portugal.

Stefan Mitrović, Kristijano Ronaldo, Srbija - Portugal Foto: MN Press

Koliko je pobeda nad Katarom bitna za samopouzdanje i kakvu podršku očekujete?

- Svaka utakmica je bitna u svaku utakmicu ulazimo maksimalno i sa željom za pobedu, to smo postavili ispred sebe, naravno da je bitno da odemo sa pobedničkom atmosferom u Portugal, očekujemo pozitivnu atmosferu, mislim da smo zaslužili da imamo veliku podršku, jer sve što radimo, radimo zbog navijača, želimo njih da usrećimo i da na kraju se fudbal igra zbog navijača i voleli bismo da imamo veliku podršku sutra - očekuje Mitrović.

- Definitivno da je meč u nedelju mnogo važniji, ali ovi mečevi mogu da budu nezgodni ako uđeš neozbiljno i potceniš protivnika, mi se spremamo maksimalno. Verujem da ćemo odraditi posao kako treba.

Da li ćete gledati Irska - Portugal?

- Znamo da igraju meč, nas to ne zanima, ispratićemo rezultat, ali mi gledamo sebe kao od početka kvalifikacija, da damo sto odsto od sebe, a to šta će oni da urade u njihovoj utakmici, to ne treba previše da nas opterećuje, mi znamo šta treba da uradimo u Portugalu.

Video: Piksi potvrdio da su Lazović i Đuričić otpali: Psihički smo u Lisabonu, od toga ne možemo pobeći

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    11. novembar 2021 | 00:13

    Zasližili ste i vi a i mi da RTS kojem plaćamo pretplatu nam omogući da gledamo sve utakmice naseg nacionalnog tima !!!

  • Jk

    10. novembar 2021 | 20:21

    Gde ih zoves?? U kovid ambulantu??? Jos to treba da se okupe svi na stadionu...kad ne moze u kafanu ne moze ni na stadion

  • Zeljko ex JSO

    10. novembar 2021 | 15:34

    Sve sami ,,misteri”?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA