≫ 

Kraj jedne ere: Liverpul napušta čovek koji stoji iza osvajanja prve titule posle 30 godina

Pitanje je kako će klub sa Enfilda funkcionisati bez ovog čoveka

  • 1

Crveni deo Liverpula ovih dana nije crven, on je postao sivkast i tmuran, dok se rumenilo izgubilo u magli. Razlog nije poraz od Vest Hema, porazi se dešavaju. Pravi razlog je odluka Majkla Edvardsa da na kraju sezone napusti mesto sportskog direktora i potraži neki novi izazov.

Sada dolazi onaj deo kada se postavlja pitanje - ko je uopšte Majkl Edvards? Najprostije rečeno, on je genije, čovek blistavog uma iza čijih genijalnih poteza stoje svi uspesi engleskog velikana u poslednjim godinama.

Edvards je već osam godina na mestu sportskog direktora Liverpula i kada pogleda unazad, ostavio je veliki amanet onom ko njega bude nasledio. Kako smatraju određeni ljudi širom sveta, zapravo je Edvards zaslužniji i od Jirgena Klopa za sve uspehe i vraćanje ligaške titule posle ravnih 30 godina.

Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Došlo je do zasićenja na relaciji Liverpul - Edvards, jer on želi novi izazov, želi da se oproba u nečem novom i možda da napravi neki novi Liverpul. Spekulacije na Ostrvu ga vode u Njukasl junajted, međutim, "Svrake" su demantovale ta nagađanja.

U svojoj eri, Edvards je doveo veliki broj igrača, a dosta njih i sada igra. I to ne samo da igra, oni čine stub, kičmu i celo "telo" Liverpula, dok je Salah postao jedan od najboljih fudbalera na svetu. Takođe, on je doveo i Maena, Alisona, Van Dajka, Fabinja, Robertsona...

- Oduvek asm planriao da boravak u Liverpulu ograničin na najviše 10 godina. Volim što sam radio za ovaj klub, ali sam veliki obožavao promena. Dobro je to na ličnom planu, ali dobro i za onog ko zapošljava. Tokom rada na Enfildu dosta stvari se promenilo, neko nov će doneti drugačiju perspektivu, nove ideje i nadam se da će izgraditi i i promeniti postojeći sistem - rekao je Edvards, koji će i zvanično napustiti napustiti klub sa Enfilda u maju 2022. godine.

Nije samo on dovodio igrače, prodavao ih je, čak i one "otpatke" i viškove je uveo da proda za pozamašnu svotu novca. Samo od prodaje nekih fudbalera poput Mamadua Sakoa, Danija Ingsa, Dominika Solankea je zarađeno približno 80 miliona evra, dok je samo od Kutinja zaradio više od preko 130 miliona.

Video: Ušli smo u pab navijača Liverpula

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA