≫ 

Matijašević: Nisam zadovoljan rezultatima Čuke, mladi treba više da povuku!

Dodao je direktor Brđana i da nije nezadovoljan, ali je otkrio šta mu "smeta"

  • 6
Vladimir Matijašević Foto: MN Press

Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević dao je intervju za zvaničan sajt kluba u kom je govorio o rezultatima ove sezone, novom treneru Saši Iliću, mladim igračima Brđana, ali i reprezentaciji Srbije!

Čukarički trenutno zauzima treće mesto na tabeli Superlige Srbije sa 26 bodova - uz sedam pobeda, pet remija i tri poraza! Dva su od Crvene zvezde i Partizana i jedan od Kolubare.

- Nisam zadovoljan, ali nisam ni nezadovoljan. Držimo treću poziciju, a naš krajnji cilj je plasman u Evropu. Tu treba i da ostanemo, uz promovisanje mladih igrača i naravno mogućnost da prodajemo igrače. Jeste slično bilo i na početku prošle sezone. Razlika je ta što smo sada doveli mladog trenera, potrebno je još vremena da se on navikne na igrače, oni na njega. Da pojasnim, rezultati uopšte nisu loši, ali iskreno više očekujem od mlađih igrača. Nije nama potrebno da se dokazuju Puškarić, Docić, Mijailović, Belić... Mladi treba više da povuku u narednim utakmicama - poručio je Matijašević koji se dotakao Saše Ilića:

- Zadovoljni smo za sada, on ipak treba da prođe određeni period sa ekipom i naravno pripreme, a tek nam slede one zimske u Turskoj. Treba još malo izbalansiramo ekipu, ali da ona prvenstveno bude sa većim karakterom. Jednostavno, ne mogu mlađi igrači da bude karakterniji od starijih. Odnosno, može tako da bude, ali onda ti stariji igrači mogu da napuste klub. Isto tako, ne možete da primite gol protiv Crvene zvezde ili Partizana, koliko god da ste pre toga dobro igrali, i da se potom ne borite da ne izgubite, kao da je meč u tom trenutku završen. Ili, dešavalo se da povedemo i da pomislimo da je sve gotovo, kao protiv Kolubare u Lazarevcu, ili u prošlom kolu protiv Voždovca. Ekipa treba da bude uvek gladna, da uvek hoće još, da mentalno napreduje.

O prelaznom roku koji čeka Brđane, Matijašević je rekao:

- Ima interesovanja za naše igrače i to je najbitnije. Nije nam ni sada prodaja toliki prioritet, kao što nije bila ni letos. Ali, realno je da prodamo jednog ili dvojicu prvotimaca. Nećemo gledati po imenu i prezimenu, ponavljam nismo ni letos ništa jurili, nismo žurili... Možda je trebalo nekog i da pustimo, bilo je ponuda, ali smo pre svega razmišljali o tome da ekipa bude maksimalno spremna za izazove koji su ih čekali. Već sada ima nagoveštaja za januar, uskoro bi trebalo mnogo toga da bude konkretnije.

Komentarisao je Matijašević i "gubitak" Nikole Terzića koji je kao besplatan igrač otišao u Partizan i tamo bljesnuo.

VLADIMIR MATIJASEVIC, SASA ILIC Foto: MN Press

- Ima dosta stvari koje klub ponekad ne može da izdrži, nekih zahteva koji su iznad naših mogućnosti. Takođe, kad radite, dešava se i da pogrešite. Nikad neću reći da je bilo ko drugi kriv, uvek ću sebe u tom slučaju gurnuti u prvi plan, ne libim se toga. Što se tiče Terzića, iako smo verovatno pogrešili, drago mi je zbog njegovog uspeha, želim mu da napravi veliku karijeru.

Dotakao se Matijašević i reprezentacije Srbije koja u nedelju igra u Portugaliji meč za odlazak na Mundijal.

- Specifična je situacija. Ponovo imamo „utakmicu decenije“, kakva je bila i protiv Škotske, kad smo imali priliku da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Momci sad dobro igraju, želim im uspeh, da se plasiraju na Mondijal, bila bi to velika stvar za sve nas. Bez uspeha reprezentacije, Crvene zvezde, Partizana, Čukaričkog, Vojvodine, Radničkog, svih nas usotalom, nema ni sprskog fudbala. To nam donosi mogućnost da bolje radimo, da prodajemo igrače za veće iznose. Ako ne odemo na velika takmičenja, niko nas neće ni pogledati. Siguran sam daće igrači u Portugaliji dati 300 posto svojih mogućnosti, a ako na kraju i ne uspeju u tom susretu, tu je baraž. Red je da nam se i sreća osmehne, a Piksiju i Diki Stojanoviću, kao i kapitenu Tadiću i ostalim igračima želim sve najbolje.

Video: Nebeski skok i fenomenalan gol glavom Vujačića: Partizan kaznio Čukarički za propuštenu šansu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • John

    11. novembar 2021 | 11:01

    Ti si najveca prevara koja postoji u srpskom fudbalu...Sve si napravio na kombinaciju i samo te pare interesuju.Ako nemas kombinaciju,neces da radis...Koristis obilato " kumstva" iz interesa ( Dusko Saric,Marko Miskovic)..Ojadio si gazdu Cuke..Doveo si sve poltrone u klub..Grkinic,Kovacevic..i td...Sto ne kazes kako je otisao mali Terzic u Partizan i kako si razgovarao sa njim i njegovim ocem i STA si trazio?!?!?!Na zalos,g Obradovic nema pojma sta ti radis...Mirosavljevica si oterao kao najveceg dzu..a a on ti je bio " taster" u svlacionici i cinkaros...I nepricaj ti o raprezentacij,jer ko te zna,zna da zelis NEUSPEH ....

  • Stara Cukarica

    11. novembar 2021 | 10:55

    Los tip skroz, prepotetntan, nabedjen, ne voli tudje misljenje koje se kosi sa njegovim bez obzira da li je ispravno ili ne, oterao sve koji misle drugacije od njega a koji su za njega izmislili fudbal, ulizuje se gazdi tako sto sa njim sedi u restoranima i pije. Gale vlasnik nije naivan covek, cime ga je doticni "kupio" da ga tolerise ovoliko niko ne zna.

  • jerry

    11. novembar 2021 | 10:00

    Nismo ni mi bili zadovoljni sa tobom u Zvezdi dok si bio mlad jer si visio po kafanama kao i danas!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA