≫ 

Portugalci kiksnuli u Irskoj, evo šta to znači za Srbiju pred bitku za Mundijal u Lisabonu

Remi u Dablinu razrešio je sve dileme uoči poslednjeg kola u našoj grupi

  • 51
Republika Irska - Portugal Foto: Tanjug/AP

Rezultat iz Dablina gde je Republika Irska otkinula ovog četvrtka bod favorizovanoj Portugaliji (0:0) svakako je nešto čemu smo se potajno nadali uoči poslednjeg kola u grupi A.

Opet, sada je definitivno postalo jasno i da u Lisabonu moramo da idemo isključivo na pobedu kako bismo se našli među deset odabranih selekcija iz Evrope koje će direktno igrati na sledećem Mundijalu i Kataru.

Selekcija Dragana Stojkovića Piksija uoči poslednjeg kola i direktnog okršaja sa Portuglacima (nedelja, 20.45) ima isti broj bodova u grupi A, ali i za četiri pogotka slabiju gol-razliku, pa joj eventualni remi neće biti dovoljan za prvo mesto i direktan plasman u Katar.

Moraju Orlovi da učine sve što mogu da bi izbegli baraž i ludnicu koja će uslediti jer od 12 ekipa samo tri najbolje idu na SP, pa je dobro i da znaju šta im je činiti, bez kalkulisanja.

Što se tiče Portugalaca, oni su u Dablin stigli sa čak šest fudbalera kojima je pretila suspenzija u slučaju žutog kartona i sva šestorica su, gle čuda, preživeli, pa će moći da se stave na raspolaganje selektoru Santošu u nedelju. Borben i tvrd meč nije doneo lep fudbal, a prvo poluvreme pamtiće se po tri zanimljiva detalja.

Sjajnoj odbrani Bazunua prilikom šuta Andrea Silve u 14. minutu, zatim nedosuđenom penalu za Portuglace posle navodnog igranja rukom jednog fudbalera Irske i najboljoj šansi za domaćine koju je propustio Ogbene u 45. minutu kada je iz dobre pozicije šutirao ti pored leve stative.

Republika Irska - Portugal Foto: Tanjug/AP

Drugo poluvreme donelo je podjednako zanimljiv duel. Ronaldo je u 67. minutu propustio najbolju priliku da donese pobedu Portugalcima kada je glavom sa 7-8 metara šutirao tik pored leve stative. Na drugoj strani, Irci su u poslednjih 15-ak minuta imali igrača više zbog isključenja Pepea, ali nisu uspeli da stignu do trijumfa iako su napadali i to iskreno želeli.

Na kraju je opet Ronaldo imao veliku šansu u petom minutu nadoknade, ali je Bazunu nekako sačuvao mrežu, a Portugalija osvojila bod koji joj je zbog bolje gol-razlike u odnosu na Srbiju doneo prvo mesto uoči meča odluke. Ne mora to ništa da znači, ako naši budu pravi i pobede Ronalda i društvo u lisabonskom obračunu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Piksi nema nijednu dilemu za Portugalce: Znam sastav koji će početi odlučujući meč u Lisabonu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luka

    11. novembar 2021 | 22:56

    Sad se tek vidi koliko nas je onaj autogol u Dablinu koštao.

  • Zbornaja

    11. novembar 2021 | 22:46

    Gledao sam utakmicu, moze da se igra sa portugalcima egal ali znajuci nas mentalitet samo da se ne izgori u prevelikoj zelji. Zadnjih 15-ak godina kad god je reprezentacija trebala da pobedi u biti ili ne biti utakmici, nije pobedila, imam neki lud osecaj da možemo do pobede u nedelju. Ajmoo Srbijaaaa Ajmoo Mitrogooooollll

  • Cv

    11. novembar 2021 | 22:59

    Ubice nas Portugal u nedelju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA