≫ 

Henesova poruka PSŽ-u i Sitiju koja zveči: "Ništa niste osvojili, opet ćete izgubiti od nas"

Bivši predsednik Bajerna oštro po moćnicima

  • 0
Liga Sampiona, FK Bajern Minhen, FK Pariz Sent Zermen Foto: Tanjug/AP

Minhenski Bajern godinama odoleva sve žešćoj konkurenciji u Evropi, uspešno se nosi sa činjenicom da se pojavljuju moćni igrači sa kojoma čak ni nemački gigant ne može da se nosi finansijski. Ali, on je, uprkos svemu, uvek tu, na vrhu ili pri samom vrhu, u Nemačkoj je "večiti šampion", odavno bez prave konkurencije na duže staze, dok je u Ligi šampiona i dalje za mnoge pojam.

Zanimljivo gledište na aktuelni momenat Bavaraca i moćnijih Sitija i Pari Sen Žermena, i njihovoj težnji da se konačno domognu evropskog trona, ima bivši predsednik Bavaraca Ulrih "Uli" Henes.

- Do sada PSŽ i Siti nisu ništa osvojili. Baš ništa. I opet će da izgube od nas. Ne uvek, ali s vremena na vreme ćemo da ih dobijamo. To bi nam trebao biti cilj, a kada ih dobijemo, to me jako veseli. Pokažemo im tada da im njihov us*ani novac nije dovoljan - poručio je Henes, aludirao je ovde naravno na pobedu Bavaraca nad PSŽ-om u finali Lige šampiona 2020. godine.

Henes pomalo zanemaruje činjenicu da je upravo Bajern za Nemačku ono što su Siti i PSŽ za Evropu, finansijski nedodirljiv, ali je svakako imao šta da kaže o vlasniku Parižana Naseru Al-Kelaifiju, koji dovodi najveće zvezde u Pariz, između ostalog i najveće ime fudbala Lionela Mesija.

- Ne znam da li taj čovek voli fudbal. Razlika između mene i njega? Trudio sam se da zaradim svoj novac, a on ga je dobio na poklon. Stavili su mu sve to na raspolaganje. Kad želi igrača, naći će svog Amira. Ono što se trenutno događa u Parizu planira se godinu dana i to je to - rekao je Henes i dodao da je njegovo shvatanje fudbala potpuno drugačije od onog koje postoji kod gazdi PSŽ-a i Sitija.

- Gledam i smatram stvari sa finansijskog aspekta. Ne ulažem sav svoj novac odjednom, samo da bi mi čestitali godinu ili dve. Kad donosimo odluke, moramo da pazimo za tri ili četiri godine, kako ne bismo doživeli nagli pad, istakao je čovek koji je 2019. godine nakon 49 godina napustio Bajern.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA