≫ 

Holandija u novom lokdaunu, stadioni bez navijača u naredne tri nedelje

Odgovor klubova prve i druge lige može biti da neće ni igrati utakmice dok traju nove mere

  • 0
FK  Ajaks Roma, FC Roma Ajax Foto: Tanjug/AP

Nagli porast broja zaraženih korona virusom u Holandiji kao posledicu je imao uvođenje delimičnog "lokdauna" u državi u naredne tri nedelje. Prema odluci premijera drave Marka Rutea, restrikcije kreću sa današnjim danom (subota) i trajaće 21 dan, a uticaće i na sportske priredbe.

U pomenutom periodu navijačima će biti zabranjen ulazak na stadione i u hale, što je, opet, za posledicu imalo reakciju klubova Eredivizije koji sada preisputuju opciju da naredne tri nedelje pauziraju ligu, jer su, kažu, na gubitku bez navijača u svakom smislu. Takav stav su već izneli NAK Breda i roterdamrska Sprta.

- Doneli smo veoma neprijatnu odluku sa veoma neprijatnim i dalekosežnim merama. Virus je svuda i svuda se protiv njega treba boriti - rekao je u petak uveče Rute u obraćanju naciji.

Prema odluci vlade svi supermarketi i manje trgovine će se zatvarati ranije, klubovi i lokali će raditi do 20 sati, a jedna od mera je da će u stanu ili u kući, najviše četiri osobe moći da se nađu kao gosti.

Zbog uvođenja novih/starih mera, više stotina ljudi je protestovalo u petak uveče pred zgradom vlade u Hagu, pa je i policija morala da interveniše i pritom uhapsi nekolicinu najratobornijih.

Prema pisanju holandskih medija vlada ove zemlje razmatra opciju da dozvoli ulazak u hale samo vakcinisanim osobama, ali zasad je ta odluka na čekanju jer je osetljive prirode, i mora da se stavi na skupštinsku debatu.

U Holandiji je prethodni dan registrovano 16.000 novozaraženih korona virusom.

Video: Građani se masovno klizali, bilo je i padova i lomova: Zaledili se kanali u Holandiji posle 3 godine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA