≫ 

"Očekujem napadačku Srbiju": Selektor Portugalije hvalio Orlove "na sva zvona"

Selektor domaćina izuzetno ceni Piksijevu grupu, ali i veruje u prolaz svog tima

  • 0
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Belgija - Portugalija Foto: Tanjug/AP

Trenutak odluke se približio, Portugalija i Srbija igraće na pobedu, za Mundijal. Jedna utakmica. Najpoštenije. Jedina poteškoća za naš Orlove je što im isključivo pobeda otvara vrata Svetskog prvenstva, i nijedan drugi ishod.

O nadolazećoj utakmici svoje impresije izneo je kormiral Portugalije Fernando Santoš. Kaže, očekuje napadačku Srbiju, kakva je i dosad bila.

- Očekujem da će srpski igrači biti napadački orijentisani, kao i od marta do sada. Formirana ekipa ima neviđenu želju da pobedi, uvek napada i traži šanse za gol. Menjala se strategija i dinamika reprezentacije Srbije i tokom kvalifikacionih utakmica, uglavnom su izlazili sa trojicom pozadi i dvojicom u veznom redu. Očigledno, reč je o igračima velikog kvaliteta, dobro cirkulišu i trče, znamo kako se organizuju u odbrani i reaguju na loptu. Oba tima igraće na pobedu, postoje različite kalkulacije u slučaju remija, ali stil igre obećava igru na tri boda - rekao je Santoš.

Biće ovo već šesti meč Santoša protiv Srbije, ima dva remija i tri pobede, nema poraz. O našoj selekciji imao je samo pohvale.

- Srbija ima reprezentativce koji vole da igraju, spremne da kreiraju igru. Najpre da vidimo u kojem stanju je njihova odbrana, možda je to jedina razlika u pripremi nedeljne utakmce u Lisabonu. Odlično se poznajemo, skoro jednom godišnje igramo sa Srbijom. I u ovom slučaju spreman sam da ustvrdim - radi se o dva tima velikog kapaciteta. Uprkos svemu, uveren sam u našu pobedu, optimista je Santoš, prenosi Sport klub.

Santošu je jasno da će svi gledati napadački fudbal sa obe strane, drugačije ne može.

- Imamo jaku ekipu, spremnu da dođe do gola protivnika. Naš kvalitet su i defanzivni fudbaleri, kadri da iznesu utakmicu. Obe ekipe moraju da pobede, očekujem da će Srbija krenuti presing unapred i da će nas to pokrenuti. Nijedan od timova neće igrati defanzivno, tražićemo prostore i ravnotežu, fokusirani na maksimalan učinak.

Na kraju obraćanja novinarima, zaključio je:

- Važna je emotivna strana utakmice, ali ne i najbitnija. Nemamo početnika u timu, maksimalno smo spremni i verujem da ćemo pobedom overiti plasman na SP naredne godine - istakao je Santoš.

Video: Sve Ronaldove veze i kombinacije: Počeo je sa 17, a s ovim lepoticama je uhvaćen na delu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA