≫ 

Skandal u Portugalu pred meč sa Srbijom: Selektor u Pandora papirima, optužen za pokušaj prevare!

Novinar "Ekspresa" je taj koji je otkrio ovakve informacije, a ugovor nikada nije izvršen, iako je ideja bila da se izbegne porez

  • 17
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Portugalija - Nemačka Foto: Tanjug/AP

Portugaliju potresa skandal pred odlučujući meč sa Srbijom za direktan plasman u Mundijal - selektor Fernando Santoš optužen je da je pokušao da utaji porez uz prevaru sa fiktivnim kompanijama, prenose tamošnji mediji.

U famoznim Pandora papirima, koji su uzburkali i doneli nemir u mnogim zemljama, navodi se da je Santoš po dolasku na klupu Benfike potpisao ugovor o pravima na fotografije vredan 480 hiljada evra uz posredstvo dve lažne kompanije.

Novinar "Ekspresa" je taj koji je otkrio ovakve informacije, a ugovor nikada nije izvršen, iako je ideja bila da se izbegne porez.

Ugovor od 4. septembra 2006. godine potpisan je između tri strane - Santoša, Benfike i Siloue Limited, firme registrovane u Irskoj, a svemu je posredovala Santošova ćerka, Katija.

Međutim, selektor negira da je "promovisao, izvršio ili se pridržavao bilo kakve šeme za utaju poreza".

- Nikada nisam pokušavao da pribavim finansijsku dobit nakoju nisam imao pravo - kazao je Santoš.

Selektor je na kraju potpisao još jedan ugovor vredan 776.000 evra, koji je potpisao u julu 2007. godine, kojim su poništeni svi raniji potpisani ugovori.

Video: Piksi nema nijednu dilemu za Portugalce: Znam sastav koji će početi odlučujući meč u Lisabonu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • blekiff

    13. novembar 2021 | 16:35

    Ja verujem da Srbija može doneti pobedu nad Portugalom. Srbi glavu gore i sa svom snagom napred. Nemaju oni više igrača od nas, znači jedan na jedan. Napred SRBIJA. 🇷🇸

  • Draxa

    13. novembar 2021 | 18:02

    A kada je rec o nasim politicarima bez morala i odgovornosti onda su pandora papiri imisljotina i decija igrarija. Pa gde ce vam dusa. Ajmo Pixi ajmo orlovi idemoooo vi ste bar neokaljani za razliku od ovih sto su siroke ruke na grbaci naroda.

  • Vladimir

    13. novembar 2021 | 17:12

    A nije skandal za ove naše plitičare.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA