≫ 

Vraća se Beograd! OFK osvojio jesenju titulu u Srpskoj ligi, a igra i dopadljiv fudbal

Romantičari zimuju na prvom mestu sa dobrim šansama da se vrate među drugoligaše sledećeg leta

  • 4
ofk beograd Foto: Telegraf

Posle nekoliko sezona lutanja i tavorenja u amaterskom rangu srpskog fudbala, OFK Beograd se konačno vraća na veliku scenu. Naravno, ostaje još čitav prolećni deo takmičenja i dosta bodova koji su u igri, ali jesenja titula u Srpskoj ligi Beograd, koju su Romantičari overili ove subote, nagoveštava lepu 2022. godinu za jedan od najstarijih srpskih klubova.

Tim perspektivnog trenera Miodraga "Bureka" Anđelkovića savladao je na svom Omladinskom stadionu ekipu Ušća sa Novog Beograda sa 2:1 i kolo pre kraja i matematički obezbedio jesenju titulu u srpskoligaškom rangu.

Uspon OFK Beograda počeo je pre gotovo godinu dana otkako je na čelo kluba, uz podršku navijača iz Plave Unije, stigao nekadašnji golman i internacionalac u Mađarskoj, Saša Stevanović, koji je za kratko vreme obezbedio uslove da Karaburma fudbalski oživi posle godina tavorenja.

Kruna dobrog rada bila je upravo ova polusezona koja je i onim najvećim pesimistima među ofkovcima ulila nadu da se njihov klub vraća na stare staze, za početak u Prvu ligu Srbije. Ekipa OFK Beograda dominira u Srpskoj ligi Beograd sa 11 pobeda, remijem i dva poraza na 14 utakmica, uz 34 postignuta gola.

Ono što je posebno zanimljivo je da plavo-beli, po mišljenju mnogih koji prate ovaj rang takmičenja, igraju lep i dopadljiv fudbal. Iako su sredstva za pojačanja ograničena, dan po dan, mic po mic, stručni štab trenera Anđelkovića uigrava zanimljivu grupu fudbalera koja je spoj mladosti i iskustva.

Slično kao i Lids Marsela Bijelse, umesto skupih investicija izvlači se maksimum iz postojećeg igračkog kadra, ali i lansiraju igrači poput Mihajla Mikana (omladinac Romantičara) ili 22-godišnjeg centarfora Marka Radmana, velikog talenta koji je stigao iz Rume.

U svakom slučaju, veliki OFK Beograd se vraća na fudbalsku mapu Srbije, na radost iskrenih ljubitelja fudbala kojima su Karaburma i Omladinski stadion ostali u lepim sećanjima iz nekih prošlih vremena.

Video: OFK Beograd razbio Zemun u prvom meču starih rivala posle 4,5 godine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ofkovac

    13. novembar 2021 | 23:19

    Ofka šampion šampion sva su čuda moguća...

  • kendi

    14. novembar 2021 | 01:08

    Kakve nebuloze, Terza ih ukopao i sad pravi hajp oko njih u ovoj seoskoj ligi tako sto ih sprema da budu njihova filijala umesto Graficara koji pocinje solo pricu.

  • Rici77

    14. novembar 2021 | 00:55

    Još kad terza vrati oteto!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA