Portugalski čuveni list piše o Surdulici zbog Piksija

Mural koji je srpski selektor dobio na stadionu Radnika stigao je do Portugalije

  • 0
Dragan Stojković Piksi, FK Radnik Surdulica, mural Foto: Instagram.com/fk.radnik.surdulica

Fudbaleri Srbije napravili su veliko iznenađenje za svetsku fudbalsku javnost i šokirali su Portugaliju i Kristijana Ronalda usred Lisabona na Da Lužu pred 65.000 navijača i pobedom od 2:1 obezbedili vizu za Katar 2022. godine.

I dalje se u Portugaliji piše o tom meču, a do njih je došla i fotografija koju je na društvenim mrežama podelio FK Radnik iz Surdulice, gde je na zidu stadiona osvanuo mural posvećen srpskom selektoru.

Do sada je na zidu stadiona u Surdulici bio samo Dijego Maradona, u čiju čast je napravljen mural nakon što je preminuo, a sada mu se pridružio i Piksi, koji sada deli zid s Maradonom.

Ova vest stigla je i do čuvenog portugalskog lista A Bola, koji piše o muralu posvećenu Piksiju, koji je osvanuo dan nakon pobede Srbije nad Portugalcima.

Doduše, potkrala im se greška u tekstu, jer navode da je ovu čast Piksiju učinio njegov bivši klub Radnički iz Niša, a ne Radnik iz Surdulice.

- FK Radnik je bez ikakvih sumnji verovao u uspeh naše reprezentacije i dolaskom na mesto selektora Dragana Stojkovića u čast, kao i podršku našim Orlovima, oslikao mural našeg selektora. Umetnička sloboda je kao potajnu želju dodala i najboljeg igrača na svetu, Dijega Maradonu sa peharom osvajača Mundijala.

- Nadamo se da će naš južnjak, selektor Dragan Stojković Piksi, posle Katara držati isti ovakav pehar u rukama. Živela Srbija. Idemo u Katar - navodi se u komentaru Radničkog iz Surdulice.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by fk.radnik.surdulica (@fk.radnik.surdulica)

Video: Piksi priznao da je pobegao u svlačionicu posle Mitrovićevog pobedničkog gola: Nisam smeo da gledam

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA