≫ 

Radonjić otkrio šta je rekao Ronaldu i kako su ga oduševili Portugalci kad se vratio u Benfiku

Srpski reprezentativac u razgovoru za Telegraf opisao i o čemu je razmišljao poslednja četiri minuta, kao i kakve protivnike priželjkuje u Kataru

  • 13
Nemanja Radonjić, Kristijano Ronaldo, Srbija - Portugal Foto: Zed Jameson/Sipa Press/Profimedia

Suze Kristijana Ronalda na kraju meča protiv Srbije usred Lisabona obišle su svet. Nemoćan je bio jedan od najvećih igrača svih vremena u duelu sa Orlovima, gde se nije video tokom čitavog meča, a na kraju je ponovo u besu bacio kapitensku traku. U momentima tuge, prišao mu je srpski reprezentativac Nemanja Radonjić, koji je pokušao da ga uteši.

Upravo je Ronaldo idol Nemanje Radonjića, koji to nikada nije krio, a nema sumnje da je pobeda protiv svog idola nešto što će pamtiti čitavog života.

Uspomene za sva vremena biće i njihove fotografije na kraju kada Radonjić teši uplakanog Ronalda, a fudbaler Benfike je u ekskluzivnom razgovoru za Telegraf otkrio šta mu je rekao, kao i o čemu je razmišljao poslednja četiri minuta meča posle gola Mitrovića, ali i kako su ga u svom klubu dočekali reprezentativci Portugalije.

  • Opiši nam o čemu si razmišljao poslednja četiri minuta utakmice?

- Razmišljao sam samo o tome da se što pre završi, da čujem zvižduk i da počne slavlje. Teško je ostati koncentrisan u tim zadnjim minutima kada ispred sebe vidiš veliku radost i slavlje, a noge su ti još na terenu gde protivnik kreće na sve ili ništa. Mnogo smo se borili za to da odemo na Svetsko prvenstvo i zaslužili smo ovaj direktan plasman.

  • Da li si verovao u pobedu?

- Jesam znao sam da ih dobijamo. Tome je znatno doprinela atmosfera u timu, otišli smo sa verom u pobedu. Svi smo verovali.

  • Ceo svet je obišla slika na kojoj tešiš Ronalda nakon utakmice. Otkrij nam šta si mu rekao?

- Rekao sam mu da podigne glavu gore.

  • Kako su reagovali u tvom klubu dan posle triumfa. Da li su ti čestitali saigrači iz Benfike?

- Jesu, svi su mi čestitali. Čak i igrači koji koji igraju za reprezentaciju Portugalije, a nisu nastupali zbog povreda. Svi do jednog su mi prišli i čestitali. To je veliki gest, odlika velikih igrača.

  • Razmišljaš li već o potencijalnim rivalima u grupi i koga bi voleo da izvučemo 1. aprila?

- Koga god da izvuku u žrebu znam da će nas selektor spremati kao za Portugaliju. Znam da ćemo pristupiti odgovorno i da nijednog protivnika nećemo potceniti. Sada ne razmišljam preterano o tome, još smo pod utiskom ove pobede ali polako priželjkujem slabije rivale - zaključio je Nemanja Radonjić za Telegraf.

Radonjić je na meču protiv Portugalije na terenu proveo 25 minuta, ali je bio Piksijev "x faktor", pošto je protivničkoj odbrani po desnoj strani napravio ozbiljne probleme sa nekoliko opasnih prodora. Upravo on je izborio i korner posle kojeg je Mitrović postigao gol na asistenciju Dušana Tadića.

Radonjića je inače na utakmici u Lisabonu bodrila i devojka, lepotica Isidora Kadijević, koja se na tribinama Da Luža slikala i sa legendarnim Luisom Figom.

Pogledajte neke od njenih fotografija u nastavku u galeriji:

Video: Opšta ludnica u svlačionici Srbije: Pevalo se Dajte Brazil da se igramo, pa zagrmelo Puknu zoro

(Zorica Radulović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA