Stanković na mukama pred Inđiju: "Neće biti Borjana i Kange, Popović će braniti"

Trener Zvezde imaće nekoliko odsutnih igrača zbog reprezentativne pauze

  • 3
Dejan Stanković Printskrin: Youtube/Crvena zvezda

Posle reprezentativne pauze, koja je bila i više nego uspešna za reprezentaciju Srbije, koja se pobedom protiv Portugala u Lisabonu direktno plasirala u Katar, vreme je da se vratimo izazovima na domaćoj sceni. Duel kojim će se nastaviti klupska takmičenja u našoj zemlji igraće se u Inđiji između istoimenog domaćina i Crvene zvezde u okviru šesnaestine finala Kupa Srbije u četvrtak od 13.00 časova.

Svoja očekivanja posle desetak dana odmora dao je i šef stručnog štaba Zvezde, Dejan Stanković. On smatra da se samo pobeda na ovoj utakmici dovodi u pitanje kada je reč o njegovom timu.

- Naša očekivanja što se tiče same utakmice su da idemo dalje. To je jedan od ciljeva koji smo zacrtali pre početka sezone. S obzirom da igramo odmah nakon završenih reprezentativnih obaveza nećemo moći da računamo na Borjana, koji je jutros u četiri po našem vremenu imao utakmicu i pobedio na njegovu i našu veliku sreću. Na dobrom je putu da ode na Svetsko prvenstvo. Neće biti ni Kange zbog smrtnog slučaja u familiji, Degenek i Dragović se vraćaju, takođe imamo mlade momke koji se vraćaju iz U21 i U19, oni još uvek nisu bili na treningu tako da ćemo danas popodne sa svima uraditi provere, da vidimo kako se osećaju i na osnovu toga ćemo već večeras polako spremiti ekipu za utakmicu u Inđiji - reči su Stankovića.

Iako fali nekoliko važnih igrača zbog raznih obaveza, Zvezda razmišlja isključivo o prolasku dalje.

- Dosta puta sam ponovio da je Crvena zvezda jednako rezultat, ko god igra, a ja ih gledam sve podjednako, zna šta nam je cilj, a to je prolaz u naredno kolo. Fale nam igrači koji su nastupali za svoje reprezentacije, ali i pored tih problema koji se tiču njihovog kasnog povrtaka u tim mi znamo šta nam je činiti i idemo po prolaz. O nečemu drugom ne želimo da pričamo niti da razmišljamo.

dejan stanković Foto: Telegraf.rs

Zvezdu posle povratka sa pauze, gde je napunila baterije očekuje jako naporan raspored i tri utakmice u svega sedam dana. Crveno-beli će igrati u Kupu, Superligi i Ligi Evrope i svuda će ciljati trijumfe.

- Imamo utakmice na gotovo tri dana, četvrtak – nedelja – četvrtak, tri fronta, tamo smo gde Crvena zvezda i zaslužuje da bude. Na sva tri fronta je u igri, sa pozitivnim rezultatima od sutrašnjeg dana pa do 15. decembra možemo jedan lep put da prođemo, pozitivan put koji Crvena zvezda zaslužuje, a na nama je da ga opravdamo, da budemo mi i da igramo onako kako znamo, dostupno nam je.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde komentarisao je i ekipu Inđije, istakavši da poseduje dosta kvaliteta i da nije slučajno prvoplasirana u Prvoj ligi Srbije.

- Inđija je prva u drugom po kvalitetu takmičenju u Srbiji, imaju dosta pobeda, doživeli su jedan težak poraz na Banjici, ali to je sastavni deo fudbala. Neko ko je tako dobro krenuo sezonu, imao jedan ozbiljan niz pobeda je ekipa za respekt. U Inđiji smo već dosta puta igrali, svesni smo svih poteškoća, veličina, dimenzija terena, tako da znamo sve šta nas čeka, ali smo sve uraditi da se mi pitamo.

Dejan Stanković Foto: Marko Jovanović

U odsustvu Borjana, ponovo će braniti sjajni Zoran Popović, koji je i ranije kada je dobijao priliku blistao između stativa.

- Možemo da kažemo da će braniti Popović, Gordić se još uvek nije vratio, tek ćemo ga videti popodne. Popović je dosta dobro radio tokom ove pauze, on će stajati na golu u Inđiji, čekamo sve ostale da se vrate pa ćemo polako analizirati i vraćati ih u tim.

Stanković je minulog vikenda "uhvaćen" u Pioniru gde je gledao večiti derbi između Zvezde i Partizana u ABA ligi.

- Utisak je fenomenalan, jedan lep derbi, dobar basket, uživanje je gledati Dejana Radonjića i njegov tim – zaključio je Stanković.

Video: Stanković zbog jednog pitanja ustao i otišao sa konferencije: Pogledajte šta se desilo u Novom Sadu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA