Gaze i futsaleri: Srbija preletela Beloruse uz magičan gol golmana za plasman na EURO

Još jedna sjajna utakmica naših momaka i potvrda pobede od pre dva dana na domaćem terenu

  • 1
Futsal reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Srbija može da slavi! Posle fudbalera koji su nas obradovali u nedelju u Lisabonu plasmanom na Svetsko prvenstvo u Kataru, veliki uspeh su napravili i futsaleri koji su u odlučujućim obračunima sa selekcijom Belorusije upisali dve pobede i tako postali poslednja selekcija koja je izborila put na EURO koji se u januaru igra u Holandiji - 1:3 (0:2).

Još pre dva dana bilo je jasno da su Orlovi jako blizu prolaska dalje posle pobede od 3:1 na domaćem terenu, a danas su samo potvrdili svoju dominaciju. Belorusi nisu imali apsolutno nikakve šanse, naši momci su diktirali ritam od početka do kraja i na kraju trijumfovali sa ukupno 6:2.

Već posle 12 minuta smo poveli golom Tomića sa velike razdaljine. Odbrana Belorusa je loše odreagovala, golman je pritom bio markiran i nije mogao bolje da reaguje na projektil srpskog futsalera.

Ali ono što se dogodilo samo koji minut kasnije je za posebnu priču. U 17. minutu utakmice, golman Momčilović odlučio je da šutira iz svog odbrambenog prostora ka kolegi na suprotnoj strani terena. Lopta je dobila jako čudnu putanju i pala je tačno iza njegove glave. Spektakularan gol o kojem će se pričati.

Sve dileme razrešio je Rakić u 27. minutu, da bi Seljuk osam minuta kasnije ipak postigao počasni gol za Beloruse, čime je postavljen i konačan rezultat ove utakmice.

Srbija će se na Evropskom prvenstvu naći u Grupi A sa Holandijom, Ukrajinom i Portugalom. Prvi meč igraće 19. januara protiv Portugalaca, potom ih četiri dana kasnije čeka meč sa Ukrajinom, a naposletku i duel sa domaćinom 28. januara. Svi mečevi igraće se u Zigo Domu u Amsterdamu.

Video: Ženski Mesi malog fudbala: Izvozala tri rivalke, Ronaldinjo bi joj tapšao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA