≫ 

Antivakserski lobi u Bajernu popušta: Kimih se vakciniše da mu ne smanje platu

Trojica nevakcinisanih trenutno su izdvojeni od ostatka tima

  • 3
Bayern Munich, Tigres Foto: Tanjug/AP

Nemačka se svakodnevno suočava sa velikim porastom broja zaraženih osoba pa je Bundestag usvojio Zakon o zaštiti od zaraze koji omogućuje produženje mera za suzbijanje pandemije i nakon što istekne proglašeno vanredno epidemiološko stanje (25. novembra).

Novim zakonom se između ostalog predviđa uvođenje pravila 3G na radnim mestima i u sredstvima javnog prevoza, što znači da će građani moći na posao samo ako su vakcinisani, negativno testirani ili su preboleli kovid.

Bavarski zakoni oštri prema igračima Bajerna

Osim toga, savezne pokrajine mogu samostalno da donesu pojedine mere poput obaveze nošenja zaštitne maske ili ograničavanja kontakata. Tako je Bavarska već preuzela neke korake, a u najvećem problemu našli su se oni koji nisu vakcinisani.

To je poseban problem za tri igrača Bajerna. Džošua Kimih, Serž Gnabri i Džamal Musijala nisu vakcinisani, a nemački Kiker piše da im je zbog toga zabranjeno odsedanje u istom hotelu sa ostatkom ekipe uoči utakmice, kao i da na gostovanja moraju da putuju odvojeno.

Dodatni problem ovog četvrtka je napravio Kimih koji je bio u kontaktu sa osobom koja ima simptome kovida, a ukoliko rezultati PCR testa budu pozitivni, reprezentativac Nemačke neće putovati u Augsburg i moraće odmah u sedmodnevnu izolaciju kao nevakcinisan.

Kimih popustio posle apela selektora Nemačke

Iz Bajerna su početkom nedelje kritikovali Kimiha i još nekolicinu igrača koji uporno odbijaju vakcinu, a čak su najavili i mogućnost da im oduzmu deo plate kao kaznu jer su "fudbaleri Bajerna u obavezi da pošalju društveno odgovornu poruku u svakoj prilici".

Hansi Flik, Marakana Foto: MNPress

Kimih je posle te najave, tokom reprezentativnog okupljanja rekao da je "velika verovatnoća da će se vakcinisati", a pod dodatnim pritiskom selektora Hansija Flika koji je apelovao na sve koji mogu da prime vakcinu.

- Želimo da sve ovo prestane. Jedini način je da se svi vakcinišemo - poručio je Flik.

Bavarci u petak od 20.30 časova na gostovanju u Agusburgu otvaraju 12. kolo Bundeslige.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Snimci za istoriju: Bundesliga se vratila, a evo kako se sada igra fudbal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA