Bizarnost u Africi: Sudija pogrešio 71 put na račun iste reprezentacije, FIFA poništava meč?

Gana bi mogla da ostane bez tri boda i opet da se bori za njih

  • 0
JAR - Gana Foto: Printscreen - Youtube - FIFA

Zaista bizarna utakmica odigrana je pre nekoliko dana u afričkim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u fudbalu. Toliko da će možda biti i poništena.

Sporan je meč odigran u Grupi G između Gane i Južnoafričke Republike, koji je dobila domaća selekcija rezultatom 1:0 posle sumnjivo dosuđenog kaznenog udarca. Tim porazom, gosti su izgubili nadu da bi mogli kroz plej-of da se izbore za vizu za Katar.

U 31. minutu vezni igrač domaćih pao je posle blagog dodira defanzivca gostiju, a senegalski arbitar pod imenom Maget Ndiaje odmah je pokazao na belu tačku. Siguran je bio Aju.

Odmah posle meča, Južnoafrička Republika pisala je Fudbalskoj federaciji Afrike i FIFA sa zahtevom da se čitav meč analizira, jer osećaju da nešto nije bilo kako treba. I stigao im je odgovor da će se o žalbi raspravljati vrlo brzo, tačnije za pet dana.

Bivši sudija iz Južne Afrike, Ak Nkobo je na zahtev svoje federacije obradio meč i utvrdio da postoji čak 71 sporna situacija u kojoj je oštećena ova reprezentacija. Nadaju se zbog toga da bi ovaj meč mogao da se ponovi, a na osnovu svega rečenog ima razloga i da se to desi.

Jer Južna Afrika već ima iskustva sa ovakvim situacijama, pošto je u meču protiv Senegala u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji doživela sličan scenario. Tada su doduše oni pobedili sa 2:1, ali je FIFA utvrdila da jedan penal nije postojao, pa je susret ponovljen, a trijumf je potom odneo Senegal.

Ne bi ovaj meč izazvao toliku buru da nije bio odlučujući za plasman u Katar. Ovim trijumfom, Gana je "zaobišla" svog rivala na vrhu tabele, iako ima 13 bodova koliko i oni.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Katai promašio penal protiv Inđije: Golman Vukašinović je pročitao Kataija i ostalo je 0:0

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA