≫ 

Stanojević: Mi smo Partizan, prirodno je da budemo favoriti

Pred nama je pravi derbi kola, stari klasik između Partizana i Vojvodine

  • 15

Fudbalere Partizana očekuje veoma težak zadatak, pošto će u utakmici 17. kola Superlige Srbiej igrati protiv Vojvodine na svom terenu. Trener Stanojević je obazriv pred duel, ali smatra da Partizan mora biti favorit.

Izuzev reprezentativne pauze, Partizan je poslednju utakmicu u prvenstvu odigrao nerešeno protiv Proletera, čime je dozvolio Zvezdi da se približi na tabeli, a crveno-beli su upravo bili bolji od Vojvodine, iako su Novosađani imali svoje šanse.

- Oni su intenzivna ekipa, vrlo disciplinovana, imaju tranziciju, opasni na bočne lopte, dobri po boku... Trener je uneo disciplinu u tim, poznat je njegov način rada. Jasno je kako igraju, stvarali su dosta šansi, ali zbog individualnih greški i nepažnje su primili golove. Svesni smo toga, spremamo se - rekao je Stanojević.

Još jedan veliki peh za ekipu Partizana je i odsustvo Bibrasa Natha, koji se još nalazi u Izraelu na ispitiavnjima. Smatra Stanojević da će biti teško, ali da nije nezamenjiv, pošto su tu Danilo Pantić, ali čak se pominje i promena formacije.

- Mi smo Partizan, bez svakog moramo i možemo. Pantić je imao povredu, sad je opet u prepoznatljivoj formi s priprema i s početka sezone. Može i on da ga zameni. Samo imamo kadrovskih problema, pa ćemo videti na kojoj poziciji će igrati, da li na toj ili na drugoj, a razmišljamo i o promeni formacije.

Bibras Natho Foto: Marko Jovanović

U timu će biti i ostali povređeni igrači, tačnije, oni koji su se oporavili.

- Terzić neće biti u sastavu još 10-15 dana, dok su tu Jović, Šćekić i Marković, kao i Pavlović koji u poslednje vreme baš dobro trenira. Svako ko dobro igra i trenira biće nagrađen. 

Vojvodina će igrati rasterećeno

Konstatacija trenera Slavoljuba Đorđevića je posebno zanimljiva, naime, on tvrdi da je jasno svima da je Partizan favorit u meču, u čemu i leži snaga Vojvodine, jer kako on kaže, njima će biti lakše da igraju tako rasterećeni.

Međutim, trener Stanojević tvrdi da je to normlano kada je u pitanju Partizan i da su oni uvek favoriti.

- Prirodno je, igramo na našem stadionu, moramo imati ulogu favorita. Svi s velikim respektom ulazimo, naravno da smo na našem stadionu u ulozi favorita.

Aleksandar Stanojević, FK Partizan Foto: MN Press

Upitan je Stanojević i o meču sa Proleterom, gde je njegova ekipa imala penal, te da li je taj remi uzdrmao malo redove Partizana, no, trener crno-belih ne smatra tako.

- Mogao je remi da bude i ranije, imali smo penal, imali smo dosta šansi. Nama je svaka utakmica ista, svejedno je, mi imamo šest bodova sa utakmicom više. Svi imamo imperativ, naš najveći rival ima imperativ i Vojvodina se bori za Evropu, imaju i oni imperativ. Svako ko je takmičar, ima imperativ.

Iskoristio je trener i penal protiv Proletera da se našali, pošto je Rikardo promašio penal, a Natha nema do daljnjeg, Stanojević je bio "tajnovit" oko novog izvođača penala.

- Vežbali smo, vežbaćemo i pričaćemo o tome. Ima tu mnogo pravila, svi mogu da izvode osim broja jedan. Ne volim kad golmani daju golove.

Nikola Petrić, Rikardo Gomeš Foto: Printscreen/Arena sport

Na kraju, dotakao se i reprezentativaca koji su uputili podršku Partizanu i rekli da može do titule.

- To nama znači ali nas i obavezuje. Znači jer oni poznaju klub, poznaju energiju. Dok nas obavezuje da na svakom treningu budemo pravi, a kamoli na utakmici. Nositi ovaj dres je prava čast, ali i obaveza.

Video: Stanojević posle remija protiv Proletera: Teško je pobediti svaku utakmicu, to smo videli i danas

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mirko

    20. novembar 2021 | 18:16

    Ja mislio vi ste tudjmanovi iljezi u mojoj Srbiji a ono jos i partizani

  • Paja patak

    20. novembar 2021 | 18:25

    Vi nikad necete biti favoriti bez pomoci sudija.

  • Trangefranger

    20. novembar 2021 | 17:57

    Jel ovo sklanjalica u najavi + koji penal🤣👍🤘🔥

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA