≫ 

Vlahomanija u italijanskoj štampi: Gazeta mu dala nadimak po Batistuti, Korijere ga poredi s Rokijem

Srpski napadač centralna ličnost sportskih listova na "Čizmi" posle spektakularnog duela protiv Zlatanovog Milana

  • 7
Vlahović, novine italijanske Foto: Marko Jovanović, Telegraf

Dušan Vlahović je zaludeo Seriju A! Posle dva nova gola koja je postigao u duelu protiv Milana u jednom od derbija 13. kola gde je Fiorentina slavila sa 4:3, glavni sportski mediji u Italiji posvetili su mu veliku pažnju.

Gazeta ga poredi sa Batistutom i daje mu novi nadimak - "Vlahovigol", dok ga Korijere delo Sport poredi sa Rokijem Balboom, a lokalni list Firence navodi da "Ko želi da bude srećan je, aludirajući na sukob koji je imao sa navijačima Fiorentine, koji su za vikend ipak burno slavili golove Srbina.

"Ko želi da bude, srećan je..." glasi naslov lokalnog lista "Corriere Fiorentino", gde je proslava Dušana Vlahovića u prvom planu uz konstataciju da Fiorentina do kraja polusezone nema okršaj protiv glavnih konkurenata iz vrha tabele i da može dodatno da napreduje u borbi za prva četiri mesta, uz konstataciju da Vlahović ne bi trebalo da bude prodat u januaru.

Gazeta dello Sport je uz naslov "Vlahovigol" posvetila Vlahoviću dve strane uz analizu i poređenje sa Gabrijelom Batistutom - Batigolom.

Porede se njihove statistike, uz konstataciju da je srpski fudbaler u 2021. godini drugi evropski strelac sa 27 golova, ispred Halanda, Embapea, Benzeme i Mesija, a da je ispred njega samo Robert Levandovski sa 38 pogodaka.

- Fizički ekslozivan, zastrašujućeg udarca, golgeter kakvog Fiorentina nije imala od Batistute. Ali, uskoro će napustiti Firencu - navodi se u tekstu Gazete.

Korijere dello Sport takođe je posvetio veliki prostor Vlahoviću, baveći se njegovom budućnošću u klubu iz Firence.

U velikom tekstu, koji počinje poredeći Vlahovića sa Rokijem Balboom u čuvenom filmu Roki, kojeg glumi Silvester Stalone, navodeći njegov stori, gde je objavio lava krvavih čeljusti, Korijere navodi da će gazda Fiorentine imati dva scenarija do kraja sezone. Prvi je prodaja Vlahovića nekom velikom evropskom klubu koji bude poslao najveću ponudu. U tekstu se navodi cifra od 80 miliona evra.

Druga, rizičnija, jeste kockanje do kraja sezone, gde Fiorentina sa Vlahovićem u formi može da se uključi u borbu da igra Evropu, pa bi u slučaju igranja Lige šampiona klub iz Firence imao bolje izglede da produži ugovor sa Vlahovićem.

Telegraf je tokom vikenda bio u Firenci i mogao je da se uveri na licu mesta koliko je Vlahović značajan za rezultate koje Fiorentina ostvaruje ove sezone, a ekskluzivan materijal ćete uskoro moći da vidite i na našem sajtu.

Video: Telegraf u Firenci: Zlatan stigao na duel sa Vlahovićem, sačekali ih navijači

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    22. novembar 2021 | 13:22

    Svaka mu čast, ali neka pažljivo bira sledeći klub, da ne bi prošao kao Jović.

  • deda

    22. novembar 2021 | 12:55

    Sve je to zaslužio radom i talentom. Bravo za Srbina.

  • Zoran

    22. novembar 2021 | 13:01

    Silni ,Dušan Silni, zato što to jeste.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA