Igrači Partizana idu po evropsko proleće u Talinu, ali upozoravaju na napadača koji se vraća Flori

Zdjelar, Saničanin i Rikardo Gomeš uvereni da crno-beli već u četvrtak mogu da donesu velike stvari klubu iz Humske

  • 3
Saša Zdjelar, FK Partizan, Rikardo Gomeš Foto: MN Press

Još samo bod (iz dva meča) deli Partizan od evropskog proleća, a taj poslednji važan korak crno-beli mogu da ostvare već u četvrtak, kada će u petom kolu Lige konferencija gostovati Flori (16.30, RTS, Arena sport), koju su već savladali u Beogradu (2:0).

Predstojeći meč će svakako biti drugačiji, zbog činjenice da su oba tima stekla i iskustvo i jasniju sliku jedan o drugome, kao i zbog vremenskih prilika, koje u Estoniji nisu baš sjajne u minula dva dana (pada sneg).

No, kako god bilo, Stanojevićevi izabranici, ako je suditi po izjavama, nemaju nameru da propuste "voz" koji ih iz Talina vodi u dalji obilazak Evrope i donosi klubu iz Humske mnoge benefite, od rezultatskog, do finansijskog, koji takođe nije zanemarljiv.

Jedan od kapitena - Saša Zdjelar ističe detalj povratka napadača Sapinena u redove Flore, ali veruje da je Partizan spreman za novi pobednički niz koji će, posle Vojvodine, biti nastavljen u Talinu.

- Za nas je ovo još jedna evropska utakmica koja može mnogo toga da reši i da donese klubu značajne stvari. Što se nas tiče, ulazimo u novi ciklus posle odlične utakmice protiv Vojvodine i daćemo sve od sebe da napravimo novi niz. U ekipu Flore se vratio i napadač Sapinen, tako da ćemo još dodatno povesti računa, jer nije igrao u Beogradu - kaže Saša Zdjelar.

Saša Zdjelar Saša Zdjelar; Foto: Marko Jovanović

Defanzivac Siniša Saničanin napominje da uspeh protiv Vojvodine mora da se zaboravi, jer Flora donosi drugačiji izazov.

- Tek nam predstoji priprema za Floru, ali smo svakako upućeni u njihove učinke u ligi koji im daje vetar u leđa, kao i naše pobede nama. Svi rezultati pre četvrtka se zaboravljaju. Naša želja je da se i na proleće takmičimo u Evropi, kao i da u našoj ligi osvojimo titulu, što je imperativ. Daćemo kao, i uvek, maksimum - poručuje Siniša Saničanin.

Najbolji strelac Partizana - Rikatrdo Gomeš veruje da njegov tim neće omesti ni kadrovski problemi, koji u minulom periodu muče crno-bele.

- Flora će se sigurno dobro pripremiti za ovaj meč jer imaju iskustvo iz Beograda, a ujedno im je pobeda u njihovom šampionatu dala vetar u leđa. Mi mirno, bez euforije i koncentrisano, ulazimo u meč. To su pravila za sve utakmice, da nema panike, da ispoštujemo želje i ideje šefa i stručnog štaba.

- Igraćemo našu igru i potruditi se da se u Beograd vratimo kao pobednici. Naravno, kakva će biti igra, zavisi i od toga kako igra protivnik, kako mi uđemo u utakmicu i koliko nam protivnik dozvoli. Dakle, hrabro i koncentrisano na Floru! Imamo nekih kadrovskih problema, ali ćemo dati sve od sebe - jasan je Rikardo Gomeš.

Video: Doktorke iz kovid bolnice u Batajnici zahvalile Partizanu pozirajući u crno-belim dresovima

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA