Osniva se FK Dragan Stojković Piksi: Komšije selektora skupljaju novac za novi klub

Ipak, neće biti lako sakupiti najmanje 100.000 evra

  • 5
FK fudbalska reprezentacija Srbija Portugalija Foto: MN Press

Naselje Pasi Poljana poznato je u Srbiji po tome što je to rodno mesto selektora Dragana Stojkovića Piksija, a meštani ovog naselja žele da se oduže svom legendarnom komšiji tako što će osnovati novi fudbalski klub, koji će poneti njegovo ime.

Igralište gde je Piksi načinio svoje prve fudbalske korake bilo je puno smeća, šiblja, pa su meštani počeli sa prikupljanjem novca za izgradnju travnatog terena pred osnivanje kluba upravo na tom mestu, navode Južne vesti.

Uspesi reprezentacije Srbije dodatno su motivisali meštane Pasi Poljane, pa su počeli akciju za sakupljanje novčanih sredstava. Smatraju da je paradoks da se na terenu gde je Piksi počeo da igra fudbal tek povremeno igra fudbal.

Stefan Grčak jedan je od momaka koji su nedavno uz pomoć donatora renovirali teren za mali fudbal kod stare škole u ovom naselju i koji su odlučili da sada pokušaju da sakupe sredstva i za izgradnju velikog travnatog terena sa tribinama, kao i za osnivanje kluba. Ipak, napominje da to neće biti lako i da je neophodno sakupiti najmanje 100.000 evra.

- Sve smo mi radili - kopali, radili sa mešalicom svakog dana od 7 sati ujutru i obnovili teren kod stare škole. U Pasi Poljani ima minimum 30 momaka koji bi mogli da igraju za klub. Glupo je da igramo po drugim selima kad možemo da napravimo ovde naš klub. Zašto ne bismo napravili i fudbalski teren. Napravio sam neki mali projekat, a dizajnirali smo i logo. Postojao je u Pasi Poljani klub Pobeda. Ne nameravamo tako da ga zovemo, hoćemo da pravimo potpuno novi klub koji bi se zvao "Dragan Stojković Piksi". Ako ne može, smislićemo drugi naziv - navodi on.

Video: Ekskluzivan intervju s Dušanom Vlahovićem: O Ibrinoj poruci na srpskom, razgovoru s Ronaldom...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oldtajmer®

    24. novembar 2021 | 17:20

    Poznajući naš mentalitet pitam se samo kada će početi da ga pljuju i nazivaju pogrdnim imenima? Seća li se neko kako je ispraćen iz Zvezde?

  • alal vera alal vera

    24. novembar 2021 | 18:08

    vecu glupost odavno cuo nisam

  • bilo bi dobro

    24. novembar 2021 | 17:58

    da je danas prvi april

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA