≫ 

"Ovde smo da pobedimo i da obezbedimo proleće": Stanojević puca od samopouzdanja pred Floru

Trener Partizana vidi samo jedan cilj na Baltiku

  • 1
Aleksandar Stanojević, FK Partizan Foto: MN Press

Pred polazak u Talin je samouvereno napomenuo da nema kalkulisanja, da će Partizan protiv Flore ići na pobedu, a ništa se nije promenilo u razmišljanjima Aleksandra Stanojevića ni tokom dvoipočasovnog puta u Estoniju, gde je juče padao sneg, danas fijuče vetar, a sutra, na dan meča (16.30, Arena sport, RTS) se očekuje hladna kiša, svojstvena priobalju Baltičkog mora.

Pred meč, Stanojević se obratio i lokalnim medijima, na zvaničnoj konferenciji poslenika "sedme sile, a upitan šta je video od Flore u Beogradu i kakav meč očekujete u revanšu, rekao je:

- Biće totalno drugačiji meč, jer Flora sada igra sada kod kuće. Sa druge strane, mi želimo rezultat koji nas vodi u proleće i želimo pobedu. Stigli smo u Estoniju bez nekoliko igrača, ali bez obzira na okolnosti, očekujemo sličnu utakmicu kao i u Beogradu - istakao je Stanojević.

trening partizana Foto: Telegraf.rs

Šta mislite o povratku Sapinena u tim Flore?

- On je veoma dobar igrač, tipičan napadač. Opasan je, napada prostor, dominantan je kao strelac prvenstvu i evropskim kvalifikacijama u dresu Flore, zato ga smatramo pretnjom po naš tim i pokušaćemo da ga neutrališemo.

FK Partizan, FK Flora Foto: MN Press

No, nije on jedina opasnost...

Da li se nešto promenilo u vezi sa vašim razmišljanjima, pre puta ste poželeli pobedu?

- Moramo da verujemo u uspeh, došli smo da pobedimo, da osvojimo bodove koji nam garantuju evropsko proleće. Ne garantujemo da ćemo uspeti, ali želja nam je da dođemo do pozitivnog rezultata kako bismo dalje nastavili sa jednom brigom manje.

Kako biste opisali Floru u nekoliko rečenica?

- Iskusni su, imaju internacionalnog iskustva, jer imaju nekoliko reprezentativaca u svojim redovima. Imaju balans u timu, znaju šta hoće i znaju u svakom momentu šta žele. Nikada ne gube glavu na terenu, kako god utakmica da se razvija. Imaju širinu sa krilima i internacionalce koji su svakako pretnja - rekao je Aleksandar Stanojević.

Video: Sledi borba za evropsko proleće: EKipa Partizana odradila trening na terenu Flore

Popović: Spremi smo za Sapinena

Čuvar mreže crno-belih, Aleksandar Popović osvrnuo se na povratak napadača Sapinena, koga su crno-beli skautirali i pre meča u Beogradu.

- Pipremali smo se za njega i pred prvi meč-. Radi se o drrugačijem tipu napadača u odnosu na one koji su nam se suprotstavili u Beogradu, Brz je, napada dubinu, dobro se kreće, ima brzinu i ne komplikuje previše, brzo završava akcije. Podatak da je postigao preko sto golova u ovdašnjoj ligi, to dovoljno govori o kvalitetu - istakao je Popović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 32 zagorska

    24. novembar 2021 | 18:48

    Nažalost izgubićemo sa 2-1 upravo zbog tebe Stanojeviću

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA